Fritidsmässan Fritid för alla 2020- inbjudan till föreningar

Fritidsmässan Fritid för alla går av stapeln 19 mars 2020.

fritid för alla. mässan för en tillgänglig fritid.

Mässan vill hylla olikheter och slå ett slag för allas lika värde och rättigheter. Vi vill på ett lekfullt sätt visa på mångfald i samhället och lyfta fram våra unika förutsättningar. Vi vill också öppna upp för fördjupade samtal om hur olikheter berikar, samt hur vi gemensamt kan verka för ett inkluderande samhälle. I samband med Fritidsmässan uppmärksammar vi Rocka sockorna-dagen.

Fritidsmässan kommer att äga rum på sim- och sporthallen i Ulricehamn torsdagen den 19/3 kl. 17-20. Tanken är att kommunen, föreningar och andra visar upp möjligheter till fritidsaktiviteter för alla. Det kommer att vara olika prova-på-aktiviteter inne och ute samt mässområde med information och mingel. Vi ska också undersöka möjligheterna till underhållning och föreläsningar.

Vill din förening eller organisation anordna prova på-aktiviteter för personer med funktionsvariationer på mässan? Det kan exempelvis vara att visa upp redan pågående verksamhet, eller så passar ni på att prova något nytt. Deltagande kan också vara att mingla med besökare och visa informationsmaterial eller samla in intresseanmälningar inför framtida aktiviteter.

Är ni osäkra på hur man kan tänka kring funktionsvariationer, olika aktiviteter eller funderar ni över vad det finns för stöd från kommunen? Har ni goda idéer, men inte vet hur det kan lösas? Hör av er så tänker vi ut något tillsammans! Vi välkomnar alla förslag, stora som små!

Anmälan din idé senast 2020-01-31.

För anmälan eller frågor:
Anhörigkonsulent Maria Hagiwara, telefon: 0321-59 67 68
e-post: maria.hagiwara@ulricehamn.se

Publicerat av Ulricehamns kommun den 18 november 2019, senast ändrad den 23 januari 2020 av Maria Hagiwara