Kameror på Stenbocksskolan ska förebygga brott

Efter en tid av återkommande problem med skadegörelse på skolan sätts nu bevakningskameror upp på Stenbocksskolan.

Bevakningskamera på en tegelvägg.Bevakningskamera. Foto: Rishabh Varshney/ Unsplash

Syftet med kamerabevakningen är att förebygga, försvåra och utreda brottsliga gärningar. Kamerorna kommer sitta både inomhus och utomhus och ska öka tryggheten för personal och elever på skolan, något som välkomnas av rektor på Stenbocksskolan Fredrik Håkansson.

– De elever, vårdnadshavare och personal som jag har kommunicerat med tycker att det känns bra med kameror. Jag har kommenterat det tidigare och tycker fortfarande samma sak: det är tråkigt att det behövs samtidigt som jag tar de händelser som skett på skolan på väldigt stort allvar och därav ser ett behov av kameror, säger Fredrik Håkansson.

Första kameran är redan på plats och provkörs denna vecka. Resterande kameror kommer sättas upp under elevernas julledighet.

– Det viktigaste för mig är att de insatser som vi gör för att få en lugn skola ska bidra till just det, en lugn skola där vi kan fokusera på det som vi är duktiga på, nämligen utbildning, säger Fredrik Håkansson.

Ytterligare två skolor i Ulricehamns kommun ska få bevakningskameror. Det gäller Ätradalsskolan, som ska få kameror både inomhus och utomhus, och Bogesundsskolan där bevakningen kommer att gälla skolgården. Vårdnadshavare och elever kommer informeras när det blir aktuellt.

Kamerabevakning hanteras som en personuppgift och den personliga integriteten skyddas därmed enligt dataskyddsförordningen, GDPR. Ulricehamns kommuns integrationsinformation gällande bevakningskameror finns på Ulricehamns hemsida: https://www.ulricehamn.se/integritetsinformation-kamerabevakning

Mer information:

Fredrik Håkansson
Rektor Stenbocksskolan
0321- 59 53 88

Publicerat av Ulricehamns kommun den 17 december 2019, senast ändrad den 13 januari 2020