Föreläsning med Maria Dufva: Vad gör mitt barn på nätet?

Föreläsning med Maria Dufva om brott och utsatthet på internet och om ungas hälsa kopplat till internet. Vi vuxna får en inblick i ungas samtida liv, utmaningar och nutida brottslighet. Föreläsningen riktar sig till föräldrar och andra vuxna med barn i sin närhet samt till alla som vill förstå de utmaningar som möter unga online.

Livsvillkoren för barn och unga i Sverige har förändrats och i takt med att barn har börjat leva sina liv allt mer uppkopplade mot chattar och sociala medier förändrades utsattheten. De är redan från lågstadieåldern nyfikna och vill upptäcka nya saker som verkar kul och det kommer nya mötesplatser på nätet hela tiden. Detta innebär att vi vuxna  behöver hålla oss uppdaterade om ungas liv på nätet vad det gäller risker och hur de kan skydda sig så att det kan leva i balans och i fas med i sin samtid.

Maria Dufva arbetade som kriminolog och medlare vid brott under 13 års tid i samarbete mellan polis och socialtjänst: Stödcentrum unga brottsutsatta. Idag föreläser hon på heltid och har skrivit två böcker: Mitt barn på nätet (2017) och Värsta bästa nätet (2018). Maria pratar om barns hela liv med en skärm i handen: nyckelorden som präglar hennes arbete är: BROTT, HÄLSA OCH RELATIONER.

Tider: 14 januari och 15 januari kl. 18-20.
Plats: Stenbocksskolans aula

Gratis, ingen anmälan.

Arr: Ulricehamns kommun med stöd från Hälso- och sjuvårdsnämnden i Västra Götalandsregionen

Publicerat av Ulricehamns kommun den 9 januari 2020, senast ändrad den 9 januari 2020