Simhallens kiosk nu i ungdomars regi

Simhallens kiosk stängde i mitten av november till många badgästers besvikelse. Efter en snilleblixt från fritidsledare Darja Zeljo på ungdomsverksamheten ungas fritid så är det nu andra bullar och kiosken har öppnat i ny regi.

Zainab Jahani serverar Johanna Fridén,, anställd i simhallen kaffe i nya caféet på simhallenZainab Jahani serverar Johanna Fridén, anställd i simhallen kaffe i nya caféet på simhallen

Här arbetar ungdomar som är 16 år och äldre. De får möjlighet att med ledning av fritidsledare arbeta under eftermiddagar och helger. Kiosken är öppen då det är mest badgäster, men framförallt är tiderna satta för att ungdomarna ska kunna prioritera att gå i skolan.

– Kiosken är ett sätt att öka deras inflytande och delaktighet och ger en bra chans att få arbetslivserfarenhet och känsla för service, säger Darja Zeljo.
Det är de ungdomar som deltagit i ungdomsverksamheten ungas fritid och som visat framfötterna som erbjuds att arbeta i kiosken om de vill.

– Utveckling av kiosken sker hela tiden. Just nu är det mycket som testas och det mycket är nytt att lära sig. Vi hoppas att alla badgäster har förståelse för att allt inte är perfekt från början, säger Darja Zeljo.

Eva Molnar, chef på simhallen, bekräftar att badgästerna är väldigt glada för att det återigen går att köpa mellanmål och fika i kiosken före, under och efter bad.
– Vi märkte att det kom mindre gäster under december och många har frågat om kiosken. Nu är det helt andra tongångar och nöjdare badgäster.

Kiosken är i dagsläget öppen kl. 15-18 vardagar och 11-15 på helger, men tiderna kan komma att justeras framöver.

Publicerat av Ulrika Emtervall den 10 januari 2020, senast ändrad den 10 januari 2020

Kontakt