Ny rekryteringsenhet för att möta kommunens bemanningsbehov

Covid-19 ställer höga krav på kommunens verksamhet. En effekt är trycket på enhetschefer när det gäller att bemanna verksamheten både med ordinarie personal och extrapersonal. Därför startar kommunen upp en rekryteringsenhet.

Bild på stadshuset i Ulricehamn, en röd tegelbyggnad i flera våningar med staden i bakgrundenStadshuset i Ulricehamn

En rekryteringsenhet har funnits med i kommunens planer sedan tidigare, och en utredning har genomförts. Nu blir den alltså verklighet, något tidigare än planerat.

— Med den nya enheten vill vi hjälpa och avlasta de verksamheter som i dagsläget är hårt ansträngda. På sikt är tanken att löpande erbjuda rekryteringsstöd för delar av kommunens verksamhet, säger Susanne Åhman, chef för planeringsfunktionen dit rekryteringsenheten hör.

Rekryteringsenheten kommer till en början att drivas av befintlig personal och kommer att hantera rekrytering av tillsvidareanställda, visstidsanställda och timvikarier inom framförallt vård och omsorg. Två personer kommer från och med nästa vecka att arbeta med ansökningar och intervjuer.

I dagsläget är bemanningen ansträngd inom vissa verksamheter, men det är hanterbart. Grundat på prognoser kring smittspridning av covid-19 är bedömningen att behovet kommer att öka markant kommande veckor.

Personer som har permitterats eller som saknar extrajobb är en viktig målgrupp

— Vi tror och hoppas att detta kan vara ett sätt för personer som blivit permitterade eller inte längre får några nya arbetspass på sitt extrajobb, att hitta ny eller tillfällig sysselsättning. Erfarenhet inom vård är önskvärt, men det viktigaste är att man är serviceinriktad och trivs med att ta hand om andra, säger Susanne Åhman.

Det största behovet av personal kommer att ligga inom äldreomsorg, funktionsnedsättning och på sjuksköterskor. Men, bedömningen är att det kommer att behövas personal inom de flesta delar av kommunen.

För mer information

Susanne Åhman
chef för planeringsfunktionen
susannehelene.ahman@ulricehamn.se
0321 – 59 67 54

Publicerat av Ulrika Emtervall den 27 mars 2020, senast ändrad den 27 mars 2020

Kontakt