Möjlighet till mat via avhämtning för elever som studerar på distans

Efter påsklovet kan elever på gymnasiet hämta varm lunchmat från ett antal av kommunens skol- och förskolekök. Maten beställs i förväg via en särskild e-tjänst på kommunens hemsida.

Flicka med matåda

Från och med tisdagen den 14 april erbjuder Ulricehamns kommun varm mat för avhämtning till de gymnasieelever som så önskar.

–  Det känns bra att vi nu kan erbjuda lunch till våra elever som studerar på distans. Det kommer att finnas ett maträttsalternativ samt specialkost för avhämtning, säger David Reinholdsson, enhetschef kost, högstadiet och gymnasiet.

Maten beställs veckovis via en e-tjänst på kommunens hemsida och hämtas på någon av fjorton skolor eller förskolor runt om i kommunen.

– Maten kommer att lagas och packas dagligen på respektive skola eller förskola. För att kunna planera inköp och matlagning, behöver vi få in matbeställningen senast onsdagen veckan innan önskad avhämtning, säger David Reinholdsson.

I samband med beställningen anger man önskat avhämtningsställe och maten kan hämtas vid valfri tidpunkt under respektive avhämtningsställes angivna utlämningstid.

Inloggning till e-tjänsten görs med bank-ID. För de vårdnadshavare eller elever som saknar bank-ID finns möjlighet att göra beställning via telefon till kostenheten.

Även elever som bor i Ulricehamns kommun men studerar i en annan kommun kommer att kunna beställa lunch via kommunens e-tjänst.

Gå till e-tjänsten.

För samtliga skolors matsedel, se skolmaten.se

För mer information kontakta:

David Reinholdsson, enhetschef kost, högstadiet och gymnasiet
E-post: david.reinholdsson@ulricehamn.se
Telefon: 0321-59 51 92
Mobil: 0766-43 51 92


Publicerat av Lea Greim den 7 april 2020, senast ändrad den 14 april 2020