Kommunens andra stödpaket till företag och föreningar

Kommunstyrelsen godkände idag förslaget att skjuta till pengar för att stötta lokala företag och föreningar. Dessa kommer att användas till att stötta framförallt lokala handlare, caféer och restauranger i Ulricehamn och Gällstad, men också företag som ordnar aktiviteter  runt om i kommunen. I stödpaketet finns andra åtgärder som på olika sätt ska stimulera det lokala näringslivet. De kommunala bolagen är också med och stöttar.

Bild på stadshuset, en röd tegelbyggnad

Julgåva blir påskgåva på 450 kronor

Den vanliga julgåvan flyttas till en påskgåva för alla kommunanställda och höjs till 450 kronor. Pengarna ges i form av presentkort på cityföreningen i Ulricehamn där både butiker, caféer och restauranger i Ulricehamn och Gällstad finns med. Det ska användas före den 30 juni. De kommunala bolagen ger detsamma till sina anställda.

Trivselaktiviteter höjs till 400 kronor

Kommunens anställdas trivselpeng höjs till 400 kronor per anställd 2020. Pengarna ska som vanligt användas för gruppaktiviteter med arbetskamraterna, men i år ska aktiviteten förläggas inom Ulricehamns kommun.

Utökat föreningsstöd med fokus på folkhälsoinsatser

Pengar som föreningar kan söka för folkhälsoinsatser höjs från 47 000 kronor till 100 000 kronor. Detta med målet att förebygga och minska isolering och ensamhet, minska social oro och ge förutsättningar för genomförande av aktiviteter för barn och ungdomar. Exempel på sådana aktiviteter är avgiftsfritt deltagande i föreningsaktiviteter, promenadkompis, utomhusträning, koordinerade telefonsamtal till ensamma äldre, chattkompis som stöd, vuxna på stan, digitala mötesplatser för gemensamma film/spelkvällar, allsång ute i närområdet, gemensammas promenader, grannsamverkan

Företagskonsulthjälp

Näringsliv Ulricehamn AB erbjuder företagskonsulthjälp för de verksamheter som är i behov av stöd.

Konferenser ska hållas inom kommunen

Kommunens bokningar av seminarium och konferenser ska under 2020 förläggas i Ulricehamns kommun när det är möjligt.

Möjliga hyreslättnader för småföretagare som hyr av Stubo

Stubo ger hyreslättnad för småföretagare som och drabbats av intäktsbortfall med anledning av coronaviruset enligt statens stödpaket.

Planer och investeringar fortsätter som planerat

Kommunen fortsätter med hög investeringsnivå på kommunens investeringar och arbetar enligt planerna med exempelvis nytt stadsbibliotek, nytt samverkanshus och nya gruppbostäder.

Publicerat av Ulrika Emtervall den 6 april 2020, senast ändrad den 7 april 2020 av Eva Wallin

Kontakt