Stenbocksskolans elever kommer studera hemma varannan vecka

Från och med torsdagen den 30 april inför Stenbocksskolan växelvis distansundervisning för årskurs sju och åtta. Åtgärden görs för att minska risken för smittspridning på skolan och kommer hålla på fram till sommarlovet.

Bild på en skolentré med en klocka. Ovanför dörren står Stenbocksskolan.Stenbocksskolans entré

Växelvis distansundervisning innebär att eleverna alternerar sin undervisning veckovis, en vecka i skolan och den andra med distansundervisning hemma. Årskurs 9 kommer att vara på plats precis som vanligt då det är deras sista veckor i grundskolan. Detsamma gäller de elever som går i särskilda undervisningsgrupper.

— Vi strävar ju hela tiden efter att leva upp till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men känner att vi inte riktigt gör det i dagsläget med så många elever på skolan och små möjligheter att sprida ut oss mer, säger Fredrik Håkansson, rektor på Stenbocksskolan.

Skolan har sedan tidigare infört åtgärder för att sprida ut eleverna i matsalen under lunchen och kommunanställda som inte arbetar på Stenbock får inte längre äta lunch på skolan. Distansundervisning för delar av eleverna på skolan är ytterligare en åtgärd för att minimera risken för smittspridning.

— Alla, inklusive rektorer, lärare och elever, har förberett sig för en eventuell distansundervisning sedan coronapandemin startade och vi känner oss väl förberedda, säger Fredrik Håkansson.

Fredrik hoppas att det ska bidra till att elever som av oro eller symtom har stannat hemma den senaste tiden på grund av corona, nu inte tappar lika mycket undervisningstid. De får nu samma förutsättningar som resten av sin klass med riktiga lektioner på distans.

Lunch kommer att finnas för avhämtning på skolan för del elever som har distansundervisning.
Den 28 april kommer lärarna att förbereda för denna omställning så den dagen kommer alla elever att ha hemuppgifter. I dagsläget berör detta endast Stenbock. Högstadiet Ätradalskolan i Timmele har färre elever och också större möjlighet att hålla avstånd i befintliga lokaler och fortsätter därför som förut.

För mer information kontakta:
Fredrik Håkansson
fredrik.hakansson@ulricehamn.se
telefon: 0321-59 53 88

Publicerat av Ulrika Emtervall den 27 april 2020, senast ändrad den 27 april 2020