Inställt nationaldagsfirande och framflyttad medborgarceremoni och prisutdelning

Med anledning av rådande pandemi ställs årets gemensamma nationaldagsfirande i Stureparken in. Det brukar anordnas av kommunens kultur och fritidsverksamhet.

Svenska flagganSvenska flaggan

Framflyttad stipendie- och prisutdelning

I år var också tanken att starta en ny tradition att dela ut kommunens kulturpris, kulturstipendium och kvinnligt och manligt ungdomsledarpris under nationaldagsfirandet. Priser och stipendier kommer att delas ut, men kommer att göras under juni månad i annat format. Mer information om detta kommer.

Framflyttad medborgarceremoni

Även den årsliga medborgarceremonin för nya medborgare är framflyttad. Alla som blivit svenska medborgare i kommunen under året brukar välkomnas med en ceremoni och en nationaldagslunch i stadshuset. Den vill såklart kommunen även genomföra i år så förhoppningen är att istället ha ceremoni och lunch under hösten, beroende på hur restriktionerna för sammankomster ser ut då.


Publicerat av Ulrika Emtervall den 28 maj 2020, senast ändrad den 1 juni 2020