Kommunen får 814 000 kronor beviljade från Kulturrådet

Ulricehamns kommun har blivit beviljade 814 000 kronor från Kulturrådet i Skapande skola-bidrag vilket nästan är dubbelt så mycket som förra gången. Där bidraget blev 450 000 kronor.

Bild på en barnhand målad som en gubbe.

– Med detta bidrag, tillsammans med de pengar som kommunen och regionen går in med, kan jag göra projekt där eleverna inte bara får en föreställning, utan får möjlighet att djupdyka en aning med workshops, längre projekt och fler möten med professionella kulturutövare. Det blir musik, scenkonst, nycirkus, konst, med mera, säger Cecilia Dellow, kultursekreterare med ansvar för skolkultur.

Bidraget som kommunen blev tilldelade förra året, för läsåret 2019/2020, har gått till Lajv, med Lajvbyrån för årskurs 5. Årskurs 3 fick gå på en utställning och visning som heter Undrien av och med Magnus Lönn. Årskurs 6 fick utföra en workshop i att skriva text och musik.

Nästa läsår kommer många av årskurserna få ta del av pengarna genom olika projekt. Alla förskolor, från det året man fyller 5 år till och med årskurs 9 är garanterade en kulturaktivitet per år i Ulricehamns kommun, den så kallade Kulturtrappan.

– Jag är så otroligt glad för den enorma ökningen. Det möjliggör att barnen både i förskolan och skolan i kommunen kommer att få ta del av olika kulturprojekt och att de även får möjlighet att själva utforska olika konstformer kommande läsår, säger Cecilia Dellow.

Skapande skola är ett statligt bidrag som delas ut av Kulturrådet årligen. Man kan söka som kommun (huvudman för förskola/skola) eller fristående skola. Ulricehamns kommun har sökt för alla skolor och förskolor, inklusive friskolorna.

För mer information kontakta:

Cecilia Dellow, kultursekreterare med ansvar för skolkultur
cecilia.dellow@ulricehamn.se
0321-595177

Publicerat av Lea Greim den 27 maj 2020, senast ändrad den 29 maj 2020