Utdelning av kulturpris, kulturstipendium och ledarstipendium

Kulturpriset, kulturstipendiet och ledarstipendiet delas ut den 17 juni istället för den 6 juni då de skulle delas ut i samband med nationaldagsfirandet.

Tecknade händer i olika färger

Det blir en enkel ceremoni före kommunfullmäktige 17 juni, på grund av det rådande coronaläget. Då kommer utdelning av kulturpris, kulturstipendiet, föreningsledarstipendier att ske och det kommer att vara uppvaktning av svenska mästare.

De nominerade har utsetts av en kommitté bestående av kommunalråd och tjänstemän från Kultur och fritid. Varje stipendiat och pristagare uppvaktas med blomma, diplom och en prissumma på 10 000 kronor. De svenska mästarna uppvaktas med blomma och en Sten Sture häst i keramik, framställd av keramiker Gunilla Fischer.

Ceremonin kommer att filmas för att allmänheten ska kunna ta del av den i efterhand.

Kulturstipendiet tilldelas Emil Gullhamn

Motivering: Emil söker hela tiden nya vägar i en snårig och skör bransch. Läsåret 2019/2020 studerar han programmet Music Business Developer (yrkeshögskolan DMG Education, Stockholm), parallellt som han till viss del är aktiv som musiker, sångare och låtskrivare i olika samarbetsprojekt och soloprojekt.

Ungdomsledarstipendiet (kvinnlig) tilldelas Lisa Brunngård, UIF skidor

Motivering: Lisa har under flera år verkat som ungdomsledare i Ulricehamns IF. Efter att hon trappat ner på den egna skidträningen fortsatte Lisa i positiv anda och med stor entusiasm som ledare i UIF. Under årens lopp har hon inspirerat många barn och ungdomar med sina kunskaper och med sitt ledarskap. Lisa är omtyckt som ledare och hon visar att det går att engagera sig som barn- och ungdomsledare utan att vara förälder.

Ungdomsledarstipendiet (manligt) Jörgen Brandhill, Grizzly BK

Motivering: Jörgen kom med i Grizzly BK 2017, året efter föreningen bildades. Han tog över som ordförande 2017, en roll han fortfarande axlar, när Jörgen kom med hyrde föreningen tider i gymnastikhallar för att hålla träning. Nu har föreningen en egen lokal i Timmele och Jörgen har varit med på hela den resan. Förutom ordförande så är han tränare och allt i allo i föreningen.

Kulturpris tilldelas Stig Persson

Motivering: Stig har under många år varit aktiv inom kulturlivet i vår kommun. Men han nomineras särskilt för hans outtröttliga arbete med kulturhuset Folkets Hus. En gärning som är väl värt att visa uppskattning för.

De nominerade är alla värdiga mottagare av pris och stipendier.

Svenska mästare

Dansklubben Buggie fick Svenska Juniormästare i Dubbelbugg 2019.
Namn: Oliver Mellberg, Linn Andrén och Tindra Isaksson Ivarsson.
Datum: 31 maj 2019.
Plats: Gävle.

 

För mer information kontakta:

Lena Moritz, Kultur- och fritidschef
lena.moritz@ulricehamn.se
0321- 59 51 70

Publicerat av Ulricehamns kommun den 9 juni 2020, senast ändrad den 9 juni 2020