En lyckans tid på kommunens nya förskola

Kommunens senaste tillskott av förskolor, Lyckans förskola, slog upp portarna i måndags den 3 augusti. Personalen har så smått börjat skola in de minsta barnen och välkomna de äldre från bland annat Sagans förskola som varit en tillfällig lösning.

Bild på en förskola med byggnader i grått och rött. i förgrunden en färgglad utegård.Lyckans förskola och delar av dess utegård

— I dagsläget har vi 30 barn, men förskolan är byggd för att på sikt ha 120 barn och då också fler personal, säger rektor Sandra Karlsson.

Sandra och hennes kollegor barnskötaren Martina Johansson och förskolläraren Sandra Strid som är de som ingått i förskolans projektgrupp, njuter i de nya lokalerna och pratar glatt om fint kök, fantastisk utegård, stora personalutrymmen och självklart alla rum för lek, pedagogik och vila. Förskolans ledord: trygghet, tillit och tid ska genomsyra allt som görs.

— Vi är så nöjda med hur det har blivit och det har varit väldigt roligt att ha varit med genom hela projektet och få välja allt från möbler, utomhusleksaker till färger på väggar, säger Martina.

Inskolningen har fungerat som vanligt trots corona.
— Vi har ju stort utrymme för det just nu med så får barn. Förra veckan hade vi också ett öppet hus för de familjer som skulle skola in barn och det gick jättebra då vi delade in oss i mindre grupper på rundvandringen, säger Sandra Karlsson.

Den nybyggda utegården innehåller naturliga material i stor uträckning för att knyta an till de lummiga omgivningarna bakom Ryttershovs vård- och omsorgsboende. Bärbuskar och gräsmatta samsas med gungor och färggranna lekytor.

Sandra hoppas att de ska kunna ha någon form av invigning, men i dagsläget är inget planerat då coronarestriktionerna fortfarande gäller.

Mer information

Sandra Karlsson
Rektor, Lyckans förskola
Telefon: 0321-595859
sandra.karlsson@ulricehamn.se

Publicerat av Ulrika Emtervall den 7 augusti 2020, senast ändrad den 7 augusti 2020