Fler hyreslägenheter på gång i Stadsskogen

Ulricehamns kommun har nyligen signerat köpeavtal för fastigheten Avenboken 1 som möjliggör 50-talet nya hyresrätter i området Stadsskogen.

Illustration över flera fyravåningshus i vitt med gröna balkonger.Preliminär skiss över hus som planeras byggas på Avenboken 1.

Köparen och byggherren är det lokala företaget Parkängen Fastigheter AB. Företaget planerar att bygga tre stycken fyravåningshus i den nedre delen av området.

– Kommunen har efter flera år av väntan nu stora förhoppningar på projektet. Vi ser mycket positivt på att våra invånare får ytterligare hyresrätter med rimliga hyresnivåer, säger Andreas Ekman, exploateringschef på kommunen.

Planer på att sälja fastigheten för byggnation av flerbostadshus har funnits länge och kommunen har haft flera markanvisningstävlingar som aldrig riktigt nått i mål. Den senaste hölls 2017. Byggherren som då vann valde efter en tid att inte förverkliga sitt anbud.

– Vi har nu därför valt att gå vidare med det företag som kom tvåa i tävlingen och självklart är det roligt att det är en lokal entreprenör, säger Andreas Ekman.

Parkängen Fastigheter AB ska nu i samverkan med bland annat kommunens stadsarkitekt ta fram underlag till en bygglovsansökan.

– Vi är mycket glada över möjligheten att nu äntligen få bygga klart området uppe i Stadsskogen. Läget är toppen med närhet till staden, skolor och inte minst Lassalyckan, säger Martin Gunnardo, projektledare på Parkängens Fastigheter AB.

Lägenheterna kommer vara i olika storlekar, från ettor till fyror. Målsättningen för Parkängen Fastigheter är byggstart under våren eller hösten 2021 med inflyttning tidigast till hösten 2022.

För mer information

Ulricehamns kommun
Andreas Ekman
Exploateringschef
Telefon: 0321-59 50 32
E-post: andreas.ekman@ulricehamn.se

Parkängen Fastigheter AB
Projektledare
Martin Gunnardo
E-post: martin@parkangen.com
Telefon: 0321-26679

 

Publicerat av Elin Ohlsson den 10 november 2020, senast ändrad den 10 november 2020

Kontakt