Kommunala verksamheter följer råden och håller fortsatt stängt

Idag har Folkhälsomyndigheten beslutat att förlänga de rekommendationer som trädde i kraft i slutet av oktober, som gäller Västra Götalandsregionen. De gäller fram till 13 december. En del av kommunens verksamheter påverkas av dessa, men framförallt kultur och fritids.

Förlängda rekommendationerFörlängda rekommendationer

– För några veckor sedan valde vi att stänga ner vår publika och öppna verksamhet inom Kultur och fritid. Det skulle gälla fram till 19 november. Vi hade hoppats kunna öppna lite mer från den 20 november, men efter de ytterligare skärpta reglerna kring exempelvis maxantal för allmänna sammankomster och den ökade smittspridningen, såg vi inte att det var lämpligt. Det är viktigt att vi får stopp på den stora smittspridning som är nu, och vi måste alla hjälpa till, säger Lena Moritz, kultur- och fritidschef i Ulricehamn.

Det här gäller:

Alla bibliotek håller stängt för allmänheten, men det kommer att gå att låna och lämna tillbaka. Hur detta kommer ske mer praktiskt återkommer biblioteket med på kommunens hemsida. Alla planerade kulturarrangemang och program ställs in och utställningsverksamheten på Rådhuset håller stängt. Beslutet gäller till 13 december.

Simhallen och gymmet är stängt för allmänheten, men kommer att fortsätta med skolbad, simskoleverksamhet, babysim med mera för barn upp till 15 år. Föreningslivet kan fortsätta att hålla simträningar för barn och unga upp till 15 år. Detta gäller till 31 december.

Allmänhetens åkning i ishallen är inställd. Alla matcher, cuper och arrangemang är inställda oavsett åldersgrupp. Det gäller även träningsverksamhet från 16 år och uppåt. Föreningslivet kan dock fortsätta med träningar för barn och unga upp till 15 år i kommunens ishallar och idrottshallar. Beslutet gäller till 13 december.

Ungdomens hus stänger, men fortsätter med gruppverksamheten som riktar sig mot unga 10 till 15 år gamla. Den begränsas till maximalt åtta personer vid varje tillfälle. Beslutet gäller till 31 december.

Mötesplatsen Oasen som varit stängd sedan i våras, kommer fortsatt att hålla stängt. Samma sak gäller för Överskottslagrets försäljning.

Äldreboenden kommer att fortsatt vara öppna för besök, men särskilda rutiner har införts och man vädjar till anhöriga att skjuta på icke nödvändiga besök.

Kommunen hänvisar alla att hålla sig uppdaterade via ulricehamn.se och uppmanar alla att följa kommunens facebook-sida och verksamheternas lokala sociala medier där det också går att kommunicera direkt med verksamheten för frågor.

Publicerat av Anette Westerlund den 19 november 2020, senast ändrad den 21 februari 2022 av Elin Ohlsson