Tyck till om tryggheten i kommunen

Nu kan du som bor i Ulricehamns kommun göra din röst hörd. Passa på att berätta hur du upplever tryggheten där du bor. Det gör du i en digital enkät som finns tillgänglig på ulricehamn.se mellan 2 och 30 november.

Pappa i rullstol gungar sitt barn på en lekplats.

– Vi är intresserade av människors egna upplevelser och synpunkter på tryggheten där de bor. För att vi ska jobba framgångsrikt med det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet vill vi ta del av invånarnas erfarenheter och upplevelser, säger Cecilia Knypegård, säkerhetssamordnare på kommunen.

Trygghetsundersökningen sker i samarbete med polisen och genomförs samtidigt i Bollebygd, Mark, Svenljunga och Tranemo kommuner. I enkäten kan du som bor i Ulricehamns kommun tycka till om vilka områden som polisen och kommunen bör jobba med för att öka tryggheten. Men du får också tips vad du själv kan göra.

– Det är åtgärder som vi vet gör skillnad, till exempel att engagera sig i en lokal förening. Även om kommunen och polisen har det yttersta ansvaret kan vi alla hjälpas åt för att skapa ett tryggt samhälle tillsammans, säger Felix Lekare, folkhälsostrateg i kommunen.

Resultatet kommer att användas för att utveckla och stärka kommunens och polisens trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete. Resultatet av undersökningen presenteras i en analysrapport i början av nästa år.

Trygghetsundersökningen 2020

Publicerat av Ulricehamns kommun den 2 november 2020, senast ändrad den 4 mars 2022