Kultur och fritid öppnar upp lokalerna för yngre från 25 januari

Nu kan barn och unga födda 2005 och senare delta i organiserade aktiviteter inomhus igen. Det meddelade regeringen i torsdags morse. Kommunens kultur-, idrotts- och fritidsverksamhet öppnar därför lokalerna för organiserade aktiviteter för yngre med start 25 januari.

En handboll framför ett handbollsmål

– Vi tar tacksamt emot regeringens besked och påbörjar omgående arbetet med att öppna upp för organiserad idrott, kultur och fritid för alla födda 2005 och senare. Vi anpassar vår verksamhet efter de regler som gäller. Precis som tidigare är det föreningarnas ansvar att se till att aktiviteterna bedrivs på ett smittsäkert sätt i linje med gällande råd och rekommendationer från myndigheterna, säger Lena Moritz, kultur- och fritidschef.

Det här gäller:

Organiserad inomhusträning från 25 januari

Från 25 januari kan föreningar boka kommunens gymnastik-, idrotts- och ishallar för organiserade aktiviteter som riktar sig till barn och unga födda 2005 och senare.

Det är föreningarnas ansvar att följa kommunens hänvisningar samt myndigheternas och de egna specialidrottsförbundens råd och rekommendationer. Kommunen har en pågående dialog med föreningarna och vidtar åtgärder för att underlätta att rekommendationerna följs, till exempel genom att glesa ut bokningarna, begränsa användningen av omklädningsrummen samt begränsa antalet personer som får vistas i lokalerna.

Allmänhetens åkning i ishallen och matcher, cuper och andra arrangemang är fortsatt inställda oavsett åldersgrupp. Även privatuthyrning av lokaler är fortsatt inställd.

Simskola och babysim från 25 januari

Från 25 januari återupptas simskolan och babysimmet i sim- och sporthallen. Simskolan begränsar antalet barn till 8 per grupp och babysimmet begränsar antalet till 4 barn och 4 vuxna. Åsundens Simsällskap kan ordna träningar för yngre med start nästa vecka.

Ungdomens hus öppnar 1 februari

Från 1 februari välkomnar Ungdomens hus alla mellanstadieelever tillbaka, men begränsar antalet till 8 personer vid varje tillfälle. Veckan efter välkomnas även högstadieelever tillbaka. Besöket bokas genom fritidsledarna, som fortfarande finns tillgängliga för smittsäkra aktiviteter utomhus och digitalt för dem som inte har möjlighet till ett besök.

Biblioteken planerar för öppning 1 februari

Biblioteken planerar att öppna för kortare ärenden från 1 februari. Mer information kommer under nästa vecka. Under förberedelserna fortsätter biblioteken att vara stängda för besökare till och med 31 januari. Likt tidigare erbjuds digital och personlig service vad gäller lån av böcker, media och möjlighet att boka datorer.

Publicerat av Ulricehamns kommun den 21 januari 2021, senast ändrad den 21 januari 2021

Kontakt