Idag öppnar Ulricehamns bibliotek upp för besök igen

Biblioteken i Ulricehamns kommun har varit stängda för besök sedan 30 oktober förra året. Den 1 februari öppnar biblioteken åter lokalerna för kortare besök och snabbare ärenden.

Stadsbibliotekets skylt i närbild.

Strax innan jul förtydligade Folkhälsomyndigheten att biblioteken inte tillhör de kommunala verksamheter som rekommenderas hålla stängt. Enligt bibliotekslagen är folkbiblioteken en samhällsviktig verksamhet som ska vara tillgängliga för alla och anpassade för användarnas behov, även under pandemier.

– Vi är väldigt glada över att kunna öppna upp lokalerna för friska besökare igen, om än i begränsad omfattning. Efter Folkhälsomyndighetens förtydligande känner vi oss trygga med att det är rätt beslut. Vi begränsar antalet personer som får vistas i lokalerna och har tydliga instruktioner på plats för vad som gäller. Men biblioteken är ingen mötesplats i dagsläget. Vi rekommenderar alla att planera sitt besök noga för att spendera så kort tid i lokalerna som möjligt, säger Anna-Lena Johansson, enhetschef bibliotek och kultur.

Från 1 februari är det åter ordinarie öppettider som gäller för de flesta biblioteken. Filialerna i Blidsberg, Hökerum och Gällstad har dock bara öppet under kvällstid, 15.00-19.00.

Det går fortfarande bra att låna, hämta och lämna böcker utan att gå in i biblioteken. Reservera dina böcker via telefon eller biblioteken.ulricehamn.se och hämta i entrén. Lånen kan lämnas tillbaka dygnet runt genom bokinkasten vid sidan av stadsbibliotekets entré.

Alla fysiska arrangemang och utställningar är fortsatt inställda.

Läs mer om vad som gäller på ulricehamn.se/bibliotek.

Publicerat av Ulricehamns kommun den 1 februari 2021, senast ändrad den 1 februari 2021

Kontakt