Ny skidsatsning på Tingsholm i samarbete med Svenska skidförbundet

Tingsholmsgymnasiet har fått förtroendet att starta upp Svenska skidförbundets första regionala utvecklingsmiljö. Sedan 80-talet har Tingsholmsgymnasiet varit godkänt som ett nationellt skidgymnasium, och nu tar man tillsammans med Svenska Skidförbundet nästa grepp och lanserar Utvecklingsmiljö Väst.

Person som tränar på en skidträningsmaskin

Det innebär en träningsgrupp för aktiva inom längdskidåkning som drivs av föreningen Tingsholms IF och Tingsholmsgymnasiet NIU (skidgymnasiet) med stöd av Svenska Skidförbundet. Utvecklingsmiljö Väst riktar sig till de som gått ut skidgymnasiet och andra aktiva unga skidåkare i Västsverige, för att träna tillsammans i en miljö som kan ta dem och deras högt satta mål.

Gruppen erbjuds flera träningar i veckan, läger, individuell uppföljning av teknik, tester och ett fullutrustat gym att träna på. Basen för satsningen förläggs vid Lassalyckan och skidgymnasiets lokaler. Området runt Lassalyckan erbjuder bra förutsättningar för löpning, cykling och skidåkning. I tillägg till Lassalyckan har verksamheten tillgång till egna bussar för att på rullskidor nyttja de väl kuperade vägar som finns runtom i regionen.

Intresserade skidåkare ansöker till att ingå i denna grupp inför hösten 2021 senast den 13 juni.

Verksamhetsansvarig och projektledare

Linus Davidsson
076-643 54 86

För mer information

Nyhet hos Svenska skidförbundet

 

Publicerat av Ulrika Emtervall den 19 maj 2021, senast ändrad den 4 mars 2022 av Elin Ohlsson