Årets Pridevecka är här

För tredje året i rad välkomnas Ulricehamn Pride – en lokal manifestation kring hbtqi, normer, solidaritet och mänskliga rättigheter. Under veckan bjuder RFSL Sjuhärad in till många olika aktiviteter, med Ulricehamns kommun som medarrangörer.

Prideflagga

– För mig är det en självklarhet att Ulricehamns kommun manifesterar detta på olika sätt, säger Gustaf Olsson, kommunchef på Ulricehamns kommun.

Vad händer?
Den 6-11 september anordnar RFSL Sjuhärad queerienteering, föreläsningar, samtal och mycket mer. Stående aktiviteter som konstutställningar, digitala sändningar och ”Walk with Pride”-promenader på stan pågår under hela veckan. Även i år tillhandahåller Ulricehamns kommun lokaler för en rad olika arrangemang.

– Som en del av arbetsgruppen för Ulricehamn Pride stöttar vi RFSL Sjuhärad i deras arbete för en bättre värld. För oss är Pride en viktig del i folkhälsoarbetet och vi vill därför möjliggöra att Prideveckan uppmärksammas och återvänder till Ulricehamn varje år, säger Julia Eriksson, vikarierande Folkhälsostrateg på Ulricehamns kommun.

Se hela RFSL:s program (pdf)

Årets parad är inställd
På grund av pandemin är Pride-paraden i Ulricehamn inställd, men kampen för lika rättigheter fortsätter. Vi vill därför välkomna alla till att delta i utspridda manifestationer runt om i Ulricehamn – för att förändra kommunen och världen till det bättre. Tillsammans gör vi skillnad!

Publicerat av Elin Ohlsson den 6 september 2021, senast ändrad den 9 september 2021