Filmfest för barn och unga i Ulricehamn

I slutet av vecka 43 blir det filmfest för våra barn och ungdomar i Ulricehamn. Och den inleds med en vip-visning av filmen Dödsdrömmar, som skapades av några av de ungdomar som i somras feriearbetade i kommunen.

Närbild på Folketshus där bioskylten synsFolkets hus. Foto Jan Töve

-Det här är jätteroligt! Det kommer att finnas något för barn och ungdomar i alla åldrar, säger Victoria Klaiber Svensson kulturstrateg på Ulricehamns kommun.

Hon berättar att filmvisningarna i Ulricehamn är en del av PRISMA, en filmfestival för, av och med barn och unga. PRISMA är i sin tur en del av Göteborgs filmfestival.

-Det är fri entré på alla filmer och visningarna sker på Folkan Bio på Folkets hus, säger Victoria Klaiber Svensson.

Torsdag 28 oktober – Dödsdrömmar
VIP-visning. Filmen är gjord av ungdomar som haft som sommarjobb att skapa film tillsammans med Robert Hallberg från Ungas Fritid. Vill du ha mer information om filmen och ungdomarnas process då de skapade den så kan du kontakta Robert Hallberg. Är du filmintresserad och vill se vad ungdomarna åstadkom under sina fyra veckor kan du anmäla dig till visningen här: https://sjalvservice.ulricehamn.se/s/film

Fredagen 29 oktober kl 15 – film för de riktigt små barnen
Kanske blir detta barnens första kontakt och upplevelse med en filmvisning på bio. Vi visar kortfilmer som går långsamt och är skapade just för denna målgrupp. Visningen är endast 30 minuter vilket vi tror kan vara lagom för dessa riktigt små barn.

Lördag 30 oktober  kl 10 – Kortfilmer utifrån Gunilla Bergströms böcker
Filmer med barnboksfigurer som vi alla känner igen som Alfons Åberg och Bill & Bolla. Vi bjuder på bulle, dricka och vuxna får kaffe. Barnen får gärna ta med sitt gosedjur.

Lördag 30 oktober  kl 15 – Angel
Filmen Angel handlar om en flicka som råkar hitta en sak som kan besanna alla hennes önskningar. Men blir man lyckligare av att alltid få precis det man vill ha? Denna film passar hela familjen.

Måndag 1 november kl. 15 – Monster House
En visning för de som har höstlov. Den som vill kan starta på Ungdomens hus, som ligger tvärs över gatan, en timme innan visningen med bubbel, snittar och fest. Till detta ska man anmäla sig till ungasfritid@ulricehamn.se OBS. Begränsat antal – först till kvarn.  Gå in på ulricehamn.se/lov för mer information.

Mer information om filmerna finns på www.facebook.com/ulricehamnsbibliotekochkultur

Publicerat av Rebecca Berndes den 21 oktober 2021, senast ändrad den 21 oktober 2021