Lassalyckan, vinnare av årets Hållbarhetskliv 2021!

Ulricehamns kommun har idag utsetts till vinnare av årets Hållbarhetskliv 2021 för vår satsning på Lassalyckan!

Prismottagare av årets Hållbarhetskliv Stefan Carlsson och Lars Runkvist håller i diplomet.Stefan Carlsson, driftansvarig på lassalyckan och Lars Runkvist, fritidschef som båda har en stor del i Lassalyckans framgångssaga har mottagit pris för Årets Hållbarhetskliv 2021.

Stefan Carlsson, driftansansvarig på Lassalyckan och Lars Runkvist fritidschef var tillsammans med Helena Haglund, turistchef och Klas Persson, turistkommunikatör på plats på Turistrådsdagen för att ta emot priset.

Turistchefen Helena är den som har arbetat med underlaget för nomineringen och är stolt över vinsten:
​​​​​​​-För oss på Näringsliv Ulricehamn som arbetar med att marknadsföra Ulricehamn som en attraktiv boende, etablerings- och besöksort så betyder det ju så klart väldigt mycket att Lassalyckan sticker ut även när det gäller att arbeta hållbart. Att man göra kloka investeringar och möjliggör för en utveckling av befintligt näringsliv men också skapar förutsättningar för nyetableringar. Att man jobbar för att skapa ett attraktiv utbud för de som besöker oss men självklart också för de som lever och verkar på orten.

Juryns motivering:
”Här möts besökaren av oöverträffade möjligheter att utöva olika fysiska aktiviteter året om. Kommunens långsiktiga och visionära satsning på området har skapat förutsättningar för såväl föreningar som entreprenörer att investera och bedriva verksamheter. Genom ständig dialog mellan kommunen, verksamheterna och allmänheten står utvecklingen aldrig still. Oavsett om besökaren är turist, vardagsmotionär eller elitidrottare levereras en upplevelse av högsta klass.”

Nio personer på en scen som håller i blommor och diplom

Vid preisutdelningen. Jurymedlemmar, representanter från Ulricehamn och från Gunnebo slott som också vunnit pris.

Årlig utmärkelse inom besöksnäringen

Årets Hållbarhetskliv är en årlig utmärkelse inom besöksnäringen i Västsverige, instiftat av Turistrådet Västsverige. En besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ riktat mot besöksnäringen belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring.

Det är Näringsliv Ulricehamn som under längre tid arbetat fram nomineringen och haft dialog med Turistrådet och svarat på deras frågor. I går gav hårt slit utdelning.

Nomineringsprocessen

  • Turismansvarig i respektive kommun har möjlighet att utse en verksamhet samt ett kommunalt initiativ som kandidater till Årets Hållbarhetskliv
  • Kandidaternas insatser bedöms för tidsperioden 1 maj föregående år till 30 april innevarande år
  • Delområdesjuryns ordförande samlar in nomineringar från kommunerna i delområdet Turistrådet skickar mail till turismansvariga och ber dem nominera sina kandidater.
  • Delområdesjuryn utser områdets nominerade till Årets Hållbarhetskliv, en besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ
  • Huvudjuryn utser årets vinnare bland de nominerade kandidaterna under november 2021

Huvudjury

Fredrik Lindén, VD Turistrådet Västsverige (Ordförande)
Marie Linde, vVD Turistrådet Västsverige
Helena L Nilsson, Regionutvecklingsdirektör Västra Götalandsregionen
Lisbeth Schultze, Länsöverdirektör Länsstyrelsen Västra Götalands län
Helena Nyberg Brehnfors, Enhetschef Entreprenörskap och Företagande Tillväxtverket

Publicerat av Elin Ohlsson den 11 november 2021, senast ändrad den 12 november 2021

Kontakt