Vaccination, dos 2 för elever från 12 år

Dos 2 av covid-vaccinet kommer att ges under vecka 49 på kommunens alla grundskolor. Vaccinationen sker under onsdagen för alla, förutom elever på Stenbockskolan, där vaccinationen sker på torsdagen.

Bild på barn som vaccineras

För att eleverna ska få ta dos 2, måste en ny hälsodeklaration ha lämnats inför vaccinationen. Hälsodeklarationen delas ut på skolan och via Infomentor. Den ska lämnas in senast fredag vecka 48 till till klassläraren/mentorn.

Hälsodeklaration inför vaccination mot covid-19 (PDF)

Vid vaccination ska eleven ta med sig vaccinationskortet som delades ut i samband med dos 1. I vissa skolor har skolsköterskan samlat in vaccinationskorten och då behöver de inte tas med. Vårdnadshavare som har frågor om detta hänvisas till skolsköterskan på skolan.

Publicerat av Elin Ohlsson den 22 november 2021, senast ändrad den 22 november 2021

Kontakt