Öppet hus – tyck till om planprogram Brunnsnäs

Hur vill du att vi utvecklar Brunnsnäsområdet? Nästa vecka, den 7 december, slår vi upp portarna till öppet hus i stadshuset för dig som vill bekanta dig med planprogrammet och påverka områdets utveckling.

Arbetet med ett nytt planprogram för hur området kring Brunnsnäs, Åsakullen och Brunnsnäs säteri ska kunna utvecklas i framtiden har nyligen påbörjats. Just nu genomför Ulricehamns kommun en tidig medborgardialog för att samla in tankar och idéer inför det fortsatta arbetet. Under öppet hus i kommunfullmäktiges sessionssal på tisdag nästa vecka, från klockan 16.00 till 20.00, finns det möjlighet att delta i dialogen. Anmälan krävs.

– Vi kommer bland annat att presentera planprogrammets tid- och planprocess samt berätta lite kort om Brunnsnäs historia, säger Ludvig Simonsson, samhällsplanerare på Ulricehamns kommun.

Planområdet ligger på Åsundens nordvästra sida i anslutning till Villastaden och omfattar totalt 74 hektar. I dagsläget ligger fokus på att utreda områdets förutsättningar för stadsutveckling samt utveckling av ett nytt friluftsområde inför en kommande detaljplanering.

– Vi hoppas att så många som möjligt passar på att tycka till. Det är ett perfekt tillfälle att fördjupa sig i planprogrammet och träffa oss som arbetar med det för att ställa frågor eller komma med förslag, säger Gustav Larsson, planhandläggare på Ulricehamns kommun.

Fram till den 31 januari 2022 kan du som medborgare dessutom tycka till via ett digitalt formulär om hur du vill att Brunnsnäsområdet ska utvecklas.

Läs mer om Brunnsnäsområdet, anmäl dig till öppet hus och tyck till via vårt digitala formulär på ulricehamn.se/brunnsnas.

Publicerat av Elin Ohlsson den 1 december 2021, senast ändrad den 1 december 2021

Kontakt