Unga undervisar om surfplattor på Oasen

Under fyra veckor kommer besökarna på Oasens mötesplats för äldre kunna få guidning i hur de använder surfplattor. Lärarna? Ungdomar från Ungas fritid.

Bild på en person som pekar på en ipad som visar den digitala anslagstavlan.

– Syftet är att de äldre ska bli bekväma med Oasens nyinköpta surfplattor och kunna använda dem i vardagen, säger Amir Mahmutović, enhetschef för Ungas fritid.

Men det större syftet är enligt Amir Mahmutović, att börja samarbeta över generationsgränserna och andra gränser som finns, till exempel de kulturella.

– En annan fördel är också att ungdomarna, våra unga ledare, får ett tillfälle att öva på sina ledaregenskaper, säger Amir.

Med start vecka 10 kommer ungdomarna besöka Oasen vid fyra tisdagskvällar för att utbilda de äldre som anmält sig till kursen.

– Idén kommer från början från en av kvällarna där kommunen och civilsamhället träffades för att prata om hur de kan samverka. En av diskussionerna handlade om tillgänglighet och där tyckte de äldre att det digitala inte är lika tillgängligt för dem, säger Amir.

Projektet har fått stöd från Studieförbundet Vuxenskolan och från kommunens folkhälsostrateg Julia Eriksson.

– Det blir ett projekt som vi testar nu under våren och beroende på utfallet så kommer vi kanske ha fler träffar till hösten, säger Amir Mahmutović.

 

Datum: 8, 15, 22, 29 mars
Tid: 16.00-18.00

 

För mer information kontakta:

Amir Mahmutović, enhetschef Ungas fritid
amir.mahmutovic@ulricehamn.se
0321-595173
0766-435 173

Publicerat av Rebecca Berndes den 4 mars 2022, senast ändrad den 4 mars 2022