Fredrik blir ny miljö och samhällsbyggnadschef

Nu står det klart att Fredrik Linusson blir kommunens nya sektorchef på miljö och samhällsbyggnad, med start i september.

Leende man i randig tröja

– Det känns fantastiskt! Ulricehamn är en vacker kommun med framåtanda. Jag ser fram emot att få jobba inom sektorns alla områden. Det var just intresset för helheten som fick mig att söka tjänsten, säger Fredrik.

Idag är Fredrik samhällsbyggnadschef i Alingsås kommun. Med sig i bagaget har han även erfarenhet från Lidköpings kommun där han verkade under en längre tid. Framförallt som chef för räddningstjänsten, men också som tillförordnad samhällsbyggnadschef och tillförordnad teknisk chef.

– Vi är väldigt glada över att Fredrik har tackat ja till tjänsten. Han är en kundfokuserad, utåtriktad och driven person som har åstadkommit mycket inom ramen för miljö och samhällsbyggnad, säger Gustaf Olsson, kommunchef.

I sin roll som förvaltningschef på samhällsbyggnadskontoret i Alingsås har Fredrik bland annat gjort stora framsteg i uppdraget med att korta bygglovsköerna.

– Jag ser att Fredriks profil och erfarenhet passar bra in i vårt näringslivsarbete som pågår just nu, säger Gustaf.

Fredrik, som är bosatt i Borås, börjar sin tjänst den 1 september. Fram till dess kommer Andreas Ekman fortsatt att vara tillförordnad miljö och samhällsbyggnadschef.

Publicerat av Elin Ohlsson den 3 juni 2022, senast ändrad den 3 juni 2022

Kontakt