Överskottslagret öppnar igen – på ny plats

Nu öppnar daglig verksamhets second hand-butik Överskottslagret igen. Tre dagar i veckan har man öppet för försäljning i sina nya lokaler på Fotåsgatan 1 i Ulricehamn.

Två kvinnor framför ett hus. Till vänster en skylt där det står Överskottslagret.

Stödassistenterna Carina Odd och Erika Svensson är glada att de nu återigen har en fysisk butik att sälja från. Inte minst är tillgängligheten bättre och lokalen är bättre anpassat till deras verksamhet.

-Det är en väldigt bra arbetsmiljö här, det är mer lättjobbat, säger Erika.

Verksamheten har dryga tiotalet deltagare, som bland annat hjälps åt att ta hand om föremål som lämnas in till butiken eller till Övreskogs återvinningscentral. Föremålen görs i ordning för försäljning och ställs upp i butiken.

-Syftet är att erbjuda en meningsfull sysselsättning, kanske att kunna bryta en isolering. Det ska vara roligt att komma till jobbet, säger Erika.

Det var pandemin som tvingade dem att stänga butiken i de förra lokalerna 2020. Verksamheten har fortsatt men bara med viss försäljning via nätet.

En annan förändring i och med nyöppningen är utökade öppettider. Tidigare hade de öppet en dag i veckan, nu blir det två: Tisdagar 10.00-16.00 och torsdagar 13.00 till 16.00.

Publicerat av Anders Rosenberg den 4 oktober 2022, senast ändrad den 11 januari 2023