Ulricehamn kan bli Sveriges kvalitetskommun

De nominerade till utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun har presenterats och Ulricehamns kommun är en av de fyra utvalda.

Äldre man får en kopp kaffe av person där ansiktet inte syns.

Utmärkelsen delas ut vartannat år av organisationen Kvalitetsmässan. Vinner gör den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik, samhällsbyggande och tjänster.

Känner en stor stolthet

Gustaf Olsson är kommunchef i Ulricehamns kommun:

– Att vara en av de utvalda kommunerna när det gäller titeln Årets kvalitetskommun ser jag som ännu ett bevis på att det vi gör i Ulricehamn det gör vi riktigt bra. Nomineringen gör också att jag känner en stor stolthet över våra fantastiska medarbetare som varje dag, 24 timmar om dygnet levererar välfärd till våra medborgare på bästa sätt. Denna nominering är till dem!

Ett skäl till att Ulricehamns kommun är nominerade är att vi fick goda resultat i det som kallas Kommunkompassen. Detta är ett verktyg som Sveriges kommuner och regioner använder för att utvärdera och analysera kommuners sätt att arbeta. Ett expertteam har granskat styrdokument, kommunens hemsida och sociala medier samt intervjuat ledande politiker och tjänstepersoner.

Grundlig analys ska göras

Förutom Ulricehamn är de nominerade kommunerna Arvika, Höganäs och Karlskoga.

För att utse vem av de nominerade som blir Sveriges kvalitetskommun ska arrangören Kvalitetsmässan göra en grundlig analys av kommunerna. De kommer granska områden som resultat, ekonomi och arbetsgivarroll. Vilken kommun som vinner utmärkelsen är klart i november 2023. Då ska vinnaren visa upp sig på Kvalitetsmässans vinnarkonferens. Vinnarkommunen får också använda logotypen för Sveriges kvalitetskommun under två år.

Sveriges kvalitetskommun arrangeras av Sveriges kommuner och regioner, Saco och Hemsö.

Publicerat av Anders Rosenberg den 7 mars 2023, senast ändrad den 7 mars 2023