Stefan Carlsson, driftansvarig på Lassalyckan

Den nya trailbanan på Lassalyckan nog en så nära succé man kan komma. Stefan Carlsson, driftansvarig, har jobbat med att bygga den och har ett av de 200 olika yrken som finns i Ulricehamns kommun.

Bild på en man i 50-årsåldern som står vid en damm i röd jacka. Han ler.Stefan Carlsson, ansvarig för spår och leder på Lassalyckan.

Stefan Carlsson är ett välkänt ansikte för den flitige Lassalyckanbesökaren. Han är sedan några år tillbaka kommunens vaktmästare på området. Han ansvarar för drift och underhåll av spår, vandringsleder, rastplatser och till viss del snöanläggningen. Han är också med och för utvecklingen av området framåt samt är kommunens representant i olika projekt som drivs av föreningar och entreprenörer på platsen.

– Man kan säga att jag är ansvarig för det som ligger till höger när du kommer upp hit till Lassalyckan. Alltså inte ishall eller fotbollsanläggningen.

Han har ett genuint intresse för idrott och friluftsliv. Han har själv hållit på med traillöpning, skidåkning, cykling med mera, vilket innebär att han har förståelse för de behov och önskemål människorna som kommer till anläggningen har.

–  Det är alltid något på gång här.

Vad är bäst med ditt jobb?

–   På ett sätt är det kul med utvecklingen av spår och leder, särskilt på sommaren, men sedan är det kul när det kommer snö också. Det är skoj när man får till det där perfekta skidspåret på golfbanan. Den nya trailbanan har också varit mycket uppskattad. Det har varit positivt från alla håll. Den används inte bara av elitidrottare, utan även seniorer som går den till exempel, det är kul. Det är också roligt med  all positiv respons från alla besökare samt möjligheten att kunna vara med och påverka den fortsatta utvecklingen så att ännu fler får möjlighet att upptäcka området och dess potential för olika grupper i samhället.

Vad skulle kunna utvecklas så att du kan trivas ännu bättre?

– Då skulle området, (öster om Idrottsgatan) behöva förstärkas med ytterligare en tjänst. Då hade jag kunnat jobba 50 procent med utveckling, projektering, arbetsledning samt resterande med underhåll, service och förbättringsarbeten. Den andra tjänsten skulle då till 100 procent jobba med underhåll, förbättringsarbeten och byggnation. Som det är nu hinner jag bara med det mest akuta vad gäller underhåll på spår och leder och med fler aktiviteter i området kommer behovet att öka. Det skapar en viss frustration när man inte hinner med allt. Bara sedan pumptracken och wakeboarden kommit till märks det en otroligt stor skillnad på antalet besökare utifrån och ska kommunen marknadsföra Lassalyckan som en friluftsdestination tror jag det är oerhört viktigt att man erbjuder en anläggning i toppskick.

Publicerat av Anette Westerlund den 6 augusti 2020, senast ändrad den 10 januari 2022 av Elin Ohlsson

Hjälpte informationen på denna sida dig?