Prestera i Ulricehamn

Prestera i Ulricehamn (PiU) är en träningsgrupp för aktiva inom längdskidåkning. PiU drivs av Tingsholms IF och Tingsholmsgymnasiet NIU, längdskidor med stöd av Svenska Skidförbundet (SSF). Vi har fått förtroendet att starta upp SSF:s första Utvecklingsmiljö!

Tränings- och testmöjligheter i det vi kallar skidpaviljongen.

SSF Utvecklingsmiljö södra Sverige och PiU riktar sig till aktiva som vill fortsätta sin skidsatsning efter junioråldern i en miljö som kan ta dem mot sin högt satta mål. Vi vill tillsammans med er aktiva skapa en träningsgrupp där vi hjälper och stöttar varandra att utvecklas som skidåkare och människor.

Träningsmiljö

Tingsholmsgymnasiet och Ulricehamn har mycket bra förutsättningar för att bedriva träning på elitnivå inom längdskidor. Vi bedriver vår träning på Lassalyckans friluftsområde där vi springer, cyklar och åker skidor. Det finns gott om bra vägar för rullskidsåkning med bra kupering. I verksamheten finns också två gym och ett rullskidband för träning och tester som ni har tillgång till ”dygnet runt”.

Marcus Wadell är ansvarig tränare för PiU och planerar och genomför träningen tillsammans med er. Det finns också möjlighet till individuella träningar med just det du behöver. Det kan vara individuell teknikuppföljning eller styrning/uppföljning på rullskidbandet.

Med våra bussar tar kan vi ta oss runt i regionen som är en del av SSF utvecklingsmiljö södra Sverige. Ulricehamn är träningsgruppens bas men det finns många fina träningsmiljöer runt om i regionen som vi gärna använder.

Gym med maskiner, fria vikter, stakmaskiner mm

Vi erbjuder…

Ni aktiva som blir antagna att ingå i PiU:s träningsgrupp kommer att erbjudas:

  • Två träningar per vecka.
  • Individuell uppföljning av teknik. Bollplank vid träningsplanering. Tester på rullband mm.
  • Läger, cirka 15 dagar. Två barmarksläger och ett snöläger.
  • Tillgång till fullutrustat gym. Skidanpassat med bland annat stakmaskiner och rullskidband. Vallabod och förvaring av skidor på Lassalyckan bredvid skidspåret.Allt är kostnadsfritt och ingår för alla som ingår i PiU, med undantag för matkostnader på läger.

Arbete/studier

Under utveckling, vi hjälper till med att ordna deltidsarbete. Gällande högskolestudier i kombination med PiU arbetar vi med ett upplägg.

Ansökan

Ansökan skickas in via mail senast 4 juni 2021. Uppge kontaktuppgifter så hör vi av oss

Antagningen sker i form av ett samtal där vi pratar/diskuterar träningsbakgrund, mål och ambition med din längdskidsatsning.

Vi ser att ni som ansöker har en tydlig satsning mot hög nationell/internationell nivå inom längdskidor.

Ansökan skickas till: linus.davidsson@ulricehamn.se

Information

Verksamhetsansvarig och projektledare är Linus Davidsson, 076-643 54 86. Ansvarig tränare är Marcus Wadell, 076-643 64 60

Länkar:
Lassalyckan
Världscupen Ulricehamn
Svenska Skidförbundet Längd

Publicerat av Mats Bogren den 3 maj 2021, senast ändrad den 11 maj 2021