Markanvisningstävling Handelsträdgården

Ulricehamns kommun kan nu presentera det vinnande förslaget i markanvisningstävlingen som hölls under våren 2019 för exploateringsområdet Handelsträdgården, del av blivande kv. Relingen och Riggen. Det vinnande förslaget är kallat Orangerierna och företaget bakom förslaget är Axeby Bostad AB.

Förslaget innefattar totalt 16 parhus med koppling till platsens förflutna med växthus. Parhusen har ett gavelmotiv i söder mot Brunnvägen och Åsunden. De har väl fördelade boytor, förråd och carport. De framstår som tvåplansvillor med liggande träpanel, bandplåtade tak och skorsten. Dessa huskroppar har byggts samman med enplanstak över förråd och bilar samt över delar av uteplatsen. Illustrationer över parhusen finner du längre ner på sidan.

Ulricehamns kommun har i sin bedömning av de inkomna tävlingsbidragen lagt särskild vikt vid hur väl byggnationen är anpassad till kringliggande bebyggelse och att den i huvudsak har en villaliknande karaktär. Bedömningen har också utgått från bebyggelsens arkitektoniska kvaliteter, utformning, gestaltning, nytänkande och hållbarhet. Utöver detta har även pris och tekniska aspekter varit en del av bedömningen.


Publicerat av Ulricehamns kommun den 19 mars 2019, senast ändrad den 4 oktober 2019 av Anette Westerlund

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?