Matsedel på kommunens vård- och omsorgsboenden

Här kan du läsa vad som serveras på kommunens äldreboenden den närmaste tiden. Vissa ändringar kan förekomma. Måndag till fredag serveras alltid två rätter att välja på, utbudet kan variera därför finns bara den ena rätten med i matsedeln nedan. Du får gärna äta tillsammans med de boende. På Solrosen, Ekero och Parkgården har vi öppet våra matsalar för alla.

Äldre person som äter lunch

Välkommen, men eftersom vi vill motverka matsvinn och därmed inte laga för mycket mat, är det bra om du hör av dig ett par dagar i förväg. Priser för måltider på våra boenden 

Vecka 35

MÅNDAG

Lunch: Köttkorv med senapssås och kokt potatis
Dessert: Hallonsoppa
Kvällsmat: Hemlagad ängamatsoppa och smörgås

TISDAG

Lunch: Färsk fisk med örthollandaise, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Risgrynspudding med jordgubbskompott och vispad grädde

ONSDAG

Lunch: Fläskköttsgryta med rotfrukter serveras med kokt potatis och vinbärsgelé
Dessert: Bärkräm
Kvällsmat: Potatisbullar med bacon och lingonsylt

TORSDAG

Lunch: Krämig tomatsoppa med pasta
Dessert: Katrinplommonkaka med grädde
Kvällsmat: Skinkfrestelse och grönsaker

FREDAG

Lunch: Fiskgratäng med dill och räkor serveras med kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Fruktsallad

Kvällsmat: Pastagratäng med heta grönsaker

LÖRDAG

Lunch: Färs Lindström med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
Dessert: Parfait
Kvällsmat: Broccolipaj med kall sås och sallad

SÖNDAG

Lunch: Fetaostfylld kycklinglårfilé med soltorkad tomatsås och klyftpotatis
Dessert: Kladdkaka med vispad grädde
Kvällsmat: Kulpotatis med laxröra och sallad

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 36

MÅNDAG

Lunch: Ugnstekt falukorv med tomatgrädde och potatismos
Dessert: Äppelsoppa
Kvällsmat: Hemlagad kräm med smörgås och stekt ägg

TISDAG

Lunch: Fiskbiffar med kall sås, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Kycklingpytt med kall sweetchilisås

ONSDAG

Lunch: Biff Stroganoff med potatis
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmat: Risgrynspudding med sylt och grädde

TORSDAG

Lunch: Broccolisoppa med smörgås
Dessert: Pannkakor med sylt och vispad grädde
Kvällsmat: Stuvad potatis med stekt korv och grönsak

FREDAG

Lunch: Stekt sillflundra med potatismos, lingonsylt och citronklyfta
Dessert : Aprikoser med vispad grädde
Kvällsmat: Ost- och potatisomelette med grönsaker

LÖRDAG

Lunch: Kålpudding med brunsås, kokt potatis och lingonsylt
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Gummröra med kokt småpotatis och sallad

SÖNDAG

Lunch: Ugnstekt kassler med champinjonsås och potatis
Dessert: Pannacotta med jordgubbskompott
Kvällsmat: Kaviarfrestelse med kokt ägghalva

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 37

MÅNDAG

Lunch: Korvstroganoff med pasta
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmat: Nyponsoppa med ägg- och sill smörgås

TISDAG

Lunch: Cornflakesfisk med kall vitlökssås, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Spenatlåda med skinka och grönsak

ONSDAG

Lunch: Bruna bönor med stekt fläsk och kokt potatis
Dessert: Konserverad frukt
Kvällsmat: Potatis och purjolökssoppa med ostsmörgås

TORSDAG

Lunch: Morotssoppa serveras med ostsmörgås
Dessert: Äppelpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Potatis och köttfärsgratäng med sallad

FREDAG

Lunch: Rullad sillflundra i tomat- och dillsås serveras med potatismos
Dessert: Skogsbärskräm
Kvällsmat: Höstomelette

LÖRDAG

Lunch: Köttfärslimpa med champinjonsås och potatis
Dessert: Lingonparfait med flarn
Kvällsmat: Västerbottenpaj med sallad

SÖNDAG

Lunch: Plommonspäckad fläskkarré med sås, potatis och äppelmos
Dessert: Gino med kokos och glass
Kvällsmat: Falsk kalvdans med bärkompott och vispad grädde

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 38

MÅNDAG

Lunch: Isterband med senapsstuvad potatis och rödbetor
Dessert: Päron och vispad grädde
Kvällsmat: Lantsoppa med smörgås

TISDAG

Lunch: Makrill med stuvad spenat, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Kaviarfrestelse med ägghalva och grönsaker

ONSDAG

Lunch: Italiensk kycklinggryta med matvete
Dessert: Soppa
Kvällsmat: Klassisk fruktkräm och hembakt bröd

TORSDAG

Lunch: Potatissoppa med örtolja och krisp serveras med smörgås
Dessert: Fruktpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Broccoligratäng med skinka

FREDAG

Lunch: Stekt fisk med remoulad och kokt potatis
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmat: Omelett med champinjonstuvning

LÖRDAG

Lunch: Pannbiff med lök serveras med sås, potatis och lingonsylt
Dessert: Glass med hallonsås och krossad maräng
Kvällsmat: Ostkaka med keso serveras med sylt och vispad grädde

SÖNDAG

Lunch: Köttgryta med viltsmak serveras med kokt potatis och gelé
Dessert: Inkokta körsbär med vaniljgrädde
Kvällsmat: Risgrynsgröt med smörgås

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 39

MÅNDAG

Lunch: Rotmos serveras med oxbringa
Dessert: Äppelmos och mjölk
Kvällsmat: Blomkålssoppa serveras med smörgås

TISDAG

Lunch: Stekt fisk med kall sås, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Blodpudding serveras med vitkålslingon

ONSDAG

Lunch: Dillköttsgryta med kokt potatis
Dessert: Bärkräm
Kvällsmat: Morotslasagnette serveras med grönsaker

TORSDAG

Lunch: Vinga fisksoppa serveras med ostsmörgås
Dessert: Sockerstekta äpplen med havregryn och glass
Kvällsmat: Kalvsylta serveras med rödbetssallad och stekt potatis

FREDAG

Lunch: Kålpudding med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
Dessert: Kall nyponsoppa med kardemummagrädde
Kvällsmat: Crepés med räkstuvning serveras med sallad

LÖRDAG

Lunch: Fiskgratäng Floretine med kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Kesogrädde med bärsås
Kvällsmat: Pizza serveras med sallad

SÖNDAG

Lunch: Skinkstek med vinbärsgräddsås, rostad potatis och gelé
Dessert: Marängsviss
Kvällsmat: Grönsaks-frittata

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 40

MÅNDAG

Lunch: Fylld lunchkorv serveras med potatismos
Dessert: Exotisk fruktsoppa
Kvällsmat: Yoggi serveras med köttbullar/pannbiff smörgås och rödbetssallad

TISDAG

Lunch: Citrus och persiljebakad fisk serveras med kall sås, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Mannagrynspudding serveras med bärkompott och vispad grädde

ONSDAG

Lunch: Köttfärssås och spagetti
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmat: Fläskpannkaka serveras med lingonsylt

TORSDAG

Lunch: Ärtsoppa
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Halv special (korv, bröd, potatismos) serveras med rostad lök

FREDAG

Lunch: Kokt fisk med dill- och kaviarsås serveras med kokt potatis och lingonsylt
Dessert: Bärkräm
Kvällsmat: Chicken nuggets med kall sås och klyftpotatis

LÖRDAG

Lunch: Järpar serveras med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
Dessert: Citronfromage med krossad maräng
Kvällsmat: Janssons frestelse med ägghalva

SÖNDAG

Lunch: Kotlettrad serveras med grönpepparsås, potatis och haricots verts
Dessert: Birgittas päronpaj
Kvällsmat: Krämig ostpaj serveras med grönsaker

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 41

MÅNDAG

Lunch: Köttkorv med pepparrotssås och kokt potatis
Dessert: Hallonsoppa
Kvällsmat: Hemlagad ängamatsoppa och smörgås

TISDAG

Lunch: Färsk fisk med örthollandaise, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Risgrynspudding med jordgubbskompott och vispad grädde

ONSDAG

Lunch: Fläskköttsgryta med rotfrukter serveras med kokt potatis och vinbärsgelé
Dessert: Bärkräm
Kvällsmat: Potatisbullar med bacon och lingonsylt

TORSDAG

Lunch: Krämig tomatsoppa med pasta
Dessert: Katrinplommonkaka med grädde
Kvällsmat: Skinkfrestelse och grönsaker

FREDAG

Lunch: Fiskgratäng med dill och räkor serveras med kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Fruktsallad

Kvällsmat: Pastagratäng med heta grönsaker

LÖRDAG

Lunch: Färs Lindström med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
Dessert: Parfait
Kvällsmat: Broccolipaj med kall sås och sallad

SÖNDAG

Lunch: Fetaostfylld kycklinglårfilé med soltorkad tomatsås och klyftpotatis
Dessert: Kladdkaka med vispad grädde
Kvällsmat: Kulpotatis med laxröra och sallad

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 42

MÅNDAG

Lunch: Ugnstekt falukorv med chilisås, senap och oregano serveras med potatismos
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Hemlagad kräm serveras med smörgås och tonfiskröra

TISDAG

Lunch: Fiskbiffar med kall sås, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Soppa
Kvällsmat: Kycklingpytt serveras med kall sweetchilisås

ONSDAG

Lunch: Kalops med kokt potatis och rödbetor
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmat: Potatissallad med bräckt kassler och sallad

TORSDAG

Lunch: Broccolisoppa serveras med smörgås
Dessert: Pannkakor med sylt och vispad grädde
Kvällsmat: Stuvad potatis serveras med stekt korv och grönsak

FREDAG

Lunch: Stekt sillflundra serveras med potatismos, lingonsylt och citronklyfta
Dessert : Aprikoser och vispad grädde
Kvällsmat: Ost- och potatisomelette serveras med grönsaker

LÖRDAG

Lunch: Kålpudding med brunsås, kokt potatis och lingonsylt
Dessert: Chokladpudding

Kvällsmat: Gubbröra serveras med kokt småpotatis och sallad

SÖNDAG

Lunch: Stekt kyckling serveras med varm örthollandaise och potatis
Dessert: Pannacotta med jordgubbskompott
Kvällsmat: Kaviarlåda med bacon

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 43

MÅNDAG

Lunch: Korvstroganoff serveras med pasta
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmat: Varm choklad serveras med ägg- och sill smörgås

TISDAG

Lunch: Cornflakesfisk serveras med kall vitlökssås, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
                                                                                                                                                                                       Kvällsmat: Spenatlåda med skinka serveras med grönsak

ONSDAG

Lunch: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Dessert: Konserverad frukt

Kvällsmat: Potatis och purjolökssoppa serveras med ostsmörgås

TORSDAG

Lunch: Het morotssoppa serveras med ostsmörgås
Dessert: Äppelpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Potatis och köttfärsgratäng serveras med sallad

FREDAG

Lunch: Rullad sillflundra i tomat- och dillsås serveras med potatismos

Dessert: Skogsbärskräm
Kvällsmat: Husets räksmörgås alt omelette med stuvning

LÖRDAG

Lunch: Köttfärslimpa serveras med champinjonsås, potatis och lingonsylt
Dessert: Lingonparfait med flarn
Kvällsmat: Fransk potatissallad och stekt kyckling

SÖNDAG

Lunch: Plommonspäckad fläskkarré serveras med sås, potatis och äppelmos
Dessert: Gino med kokos och glass
Kvällsmat: Falsk kalvdans med bärkompott och vispad grädde

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag servers kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 44

MÅNDAG

Lunch: Isterband med senapsstuvad potatis och rödbetor
Dessert: Päron med vispad grädde
Kvällsmat: Lantsoppa serveras med smörgås

TISDAG

Lunch: Kokt fisk med ägg och persiljesås serveras med kokt potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Kaviarfrestelse serveras med ägghalva och grönsaker

ONSDAG

Lunch: Italiensk kycklinggryta serveras med matvete
Dessert: Soppa
Kvällsmat: Klassisk fruktkräm serveras med hembakt bröd

TORSDAG

Lunch: Potatissoppa med örtolja och krisp serveras med smörgås
Dessert: Fruktpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Omelette med champinjonstuvning

FREDAG

Lunch: Stekt fisk med remoulad, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmat: Smörgåstårta serveras med cider

LÖRDAG

Lunch: Bräckt kassler serveras med krämig potatisgratäng
Dessert: Glass med hallonsås och krossad maräng
Kvällsmat: Ostkaka med keso serveras med sylt och grädde

SÖNDAG

Lunch: Köttgryta med viltsmak serveras med kokt potatis och gelé
Dessert: Inkokta körsbär och vaniljgrädde
Kvällsmat: Risgrynsgröt och smörgås

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 45

MÅNDAG

Lunch: Köttkorv serveras med senapssås och kokt potatis
Dessert: Äppelmos och mjölk
Kvällsmat: Blomkålssoppa serveras med smörgås

TISDAG

Lunch: Stekt fisk serveras med kall sås, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Blodpudding serveras med vitkålslingon

ONSDAG

Lunch: Dillköttsgryta med kokt potatis
Dessert: Bärkräm
Kvällsmat: Morotslasagnette serveras med grönsaker

TORSDAG

Lunch: Vinga fisksoppa serveras med ostsmörgås
Dessert: Sockerstekta äpplen med havregryn och glass
Kvällsmat: Kalvsylta serveras med rödbetssallad och stekt potatis

FREDAG

Lunch: Kålpudding serveras med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
Dessert: Kall nyponsoppa med kardemummagrädde
Kvällsmat: Crépes med räkstuvning serveras med sallad

LÖRDAG

Lunch: Fiskgratäng Florentin serveras med kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Kesogrädde med bärsås
Kvällsmat: Pizza serveras med sallad

SÖNDAG

Lunch: Skinkstek med vinbärsgräddsås, rostad potatis och gelé
Dessert: Marängsviss
Kvällsmat: Kulpotatis serveras med laxröra och sallad

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 46

MÅNDAG

Lunch: Fylld lunchkorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelsoppa
Kvällsmat: Yoggi serveras med köttbullar/pannbiff smörgås och rödbetssallad

TISDAG

Lunch: Citrus och persiljebakad fisk serveras med kall sås, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Mannagrynspudding serveras med bärkompott och vispad grädde

ONSDAG

Lunch: Köttfärssås och spagetti
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmat: Fläskpannkaka med lingonsylt

TORSDAG

Lunch: Ärtsoppa
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Kvällsmat: Halv special (korv, bröd, potatismos) serveras med rostad lök

FREDAG

Lunch: Kokt fisk serveras med dill- och kaviarsås och kokt potatis
Dessert: Bärkräm
Kvällsmat: Chicken nuggets serveras med kall sås och klyftpotatis

LÖRDAG

Lunch: Järpar serveras med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
Dessert: Citronfromage med krossad maräng
Kvällsmat: Janssons frestelse med ägghalva

SÖNDAG

Lunch: Kotlettrad serveras med grönpepparsås, potatis och haricots verts
Dessert: Birgittas päronpaj
Kvällsmat: Krämig ostpaj serveras med sallad

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 47

MÅNDAG

Lunch: Köttkorv med pepparrotssås och kokt potatis
Dessert: Hallonsoppa
Kvällsmat: Hemlagad ängamatsoppa serveras med smörgås

TISDAG

Lunch: Färsk fisk med örthollandaise, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Risgrynspudding med jordgubbskompott och vispad grädde

ONSDAG

Lunch: Fläskköttsgryta med rotfrukter serveras med kokt potatis och vinbärsgelé
Dessert:
Bärkräm                                                                                                                                                                                Kvällsmat: Potatisbullar med bacon och lingonsylt

TORSDAG

Lunch: Krämig tomatsoppa med pasta
Dessert: Katrinplommonkaka med grädde
Kvällsmat: Skinkfrestelse serveras med grönsaker

FREDAG

Lunch: Fiskgratäng med dill och räkor serveras med kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Pastagratäng med heta grönsaker

LÖRDAG

Lunch: Färs Lindström serveras med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
Dessert: Parfait
Kvällsmat: Broccolipaj serveras med kall sås och sallad

SÖNDAG

Lunch: Fetaostfylld kycklinglårfilé serveras med soltorkad tomatsås och klyftpotatis
Dessert: Kladdkaka och vispad grädde
Kvällsmat: Kulpotatis serveras med laxröra och sallad

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Om vår mat

Näringsrik och klimatanpassad mat

Maten lagas från grunden
Vi undviker halvfabrikat och tillsatser för näringsrik och mer smakrik mat. 90 procent av personalen är kockutbildade.

Maten lagas där den äts
Alla våra äldreboenden har tillagningskök där maten lagas på plats. Kockarna arbetar nära sina gäster och får därför direkt återkoppling.

Vi är snälla mot miljön
34 procent av alla våra råvaror är ekologiska och maten är i stor utsträckning säsongsanpassad och svensk. Kött, kyckling och mejeriprodukter kommer från svenska gårdar och vår fisk är fångad med hållbara metoder. Eftersom ris är en råvara med stor miljöpåverkan har vi valt att servera det mer sällan. Istället serverar vi bulgur, matvete, potatis och pasta – varor som är mer miljövänliga och finns i svenskproducerade alternativ.

Vi ger möjlighet att påverka
Representanter från de boende ger sina synpunkter via matråd där förslag och tips på förbättringar och önskemål om favoriträtter kan fångas upp. I samband med högtider som påsk, jul och midsommar serveras traditionsenliga rätter.

Vi skapar plats för samvaro
Måltiden är en lugn och trygg stund som främjar social samvaro.

Våra anpassningar av matsedeln följer Livsmedelsverkets rekommendationer och nordiska näringsrekommendationer.

Vi jobbar hela tiden med att utveckla matsedlarna och våra maträtter. Det gör vi i samarbete med våra matgäster. Har ni synpunkter på maten är ni välkomna att höra av er med både beröm och förbättringsförslag. kost@ulricehamn.se

MÅNDAG

Lunch: Köttkorv med senapssås och kokt potatis
Dessert: Hallonsoppa
Kvällsmat: Hemlagad ängamatsoppa och smörgås

TISDAG

Lunch: Färsk fisk med örthollandaise, kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Risgrynspudding med jordgubbskompott och vispad grädde

ONSDAG

Lunch: Fläskköttsgryta med rotfrukter serveras med kokt potatis och vinbärsgelé
Dessert: Bärkräm
Kvällsmat: Potatisbullar med bacon och lingonsylt

TORSDAG

Lunch: Krämig tomatsoppa med pasta
Dessert: Katrinplommonkaka med grädde
Kvällsmat: Skinkfrestelse och grönsaker

FREDAG

Lunch: Fiskgratäng med dill och räkor serveras med kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Fruktsallad

Kvällsmat: Pastagratäng med heta grönsaker

LÖRDAG

Lunch: Färs Lindström med gräddsås, kokt potatis och lingonsylt
Dessert: Parfait
Kvällsmat: Broccolipaj med kall sås och sallad

SÖNDAG

Lunch: Fetaostfylld kycklinglårfilé med soltorkad tomatsås och klyftpotatis
Dessert: Kladdkaka med vispad grädde
Kvällsmat: Kulpotatis med laxröra och sallad

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Publicerat av Ulricehamns kommun den 30 april 2015, senast ändrad den 16 september 2021 av Marie Winblad von Walter

Hjälpte informationen på denna sida dig?