Matsedel på kommunens vård- och omsorgsboenden

Här kan du läsa vad som serveras på kommunens äldreboenden den närmaste tiden. Vissa ändringar kan förekomma. Måndag till fredag serveras alltid två rätter att välja på, utbudet kan variera därför finns bara den ena rätten med i matsedeln nedan. Du får gärna äta tillsammans med de boende. På Solrosen, Ekero och Parkgården har vi öppet våra matsalar för alla.

Välkommen, men eftersom vi vill motverka matsvinn och därmed inte laga för mycket mat, är det bra om du hör av dig ett par dagar i förväg.

Priser för måltider på våra boenden 

Vecka 23

NATIONALDAGEN

Lunch: Smörgåsbord
Dessert: Rulltårtsbakelse
Kvällsmat: Räksmörgås

TISDAG

Lunch: Fiskgratäng med senap- och dragon serveras med potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Broccoligratäng med skinka

ONSDAG

Lunch: Sötsur kycklinggryta serveras med havreris
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Varma mackor

TORSDAG

Lunch: Högsbosoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Wienerkorv serveras med potatismos och gurkmajonnäs

FREDAG

Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och potatis
Dessert: Glass med chokladsås

Kvällsmat: Ost och potatisomelette

LÖRDAG

Lunch: Ugnsfärs á la Lindström serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Gubbröra serveras med småpotatis

SÖNDAG

Lunch: Skinkstek serveras med vinbärssås, potatis och äppelmos
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Kesokaka och sylt

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 24

MÅNDAG

Lunch: Fylld lunchkorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelkompott med mjölk
Kvällsmat: Pastasallad med tonfisk och kapris, ägghalva

TISDAG

Lunch: Makrill serveras med stuvad spenat och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Raggmunk och stekt fläsk

ONSDAG

Lunch: Kålpudding serveras med brunsås, potatis och lingon
Dessert: Bärsoppa
Kvällsmat: Hemkokt äppelkräm och smörgås med matigt pålägg

TORSDAG

Lunch: Spenatsoppa med ägghalva och ostsmörgås
Dessert: Blåbärskaka med vispad grädde
Kvällsmat: Kalvsylta med rödbetssallad och potatis

FREDAG

Lunch: Stekt fisk serveras med potatismos och kall sås
Dessert : Rabarberkräm och mjölk
Kvällsmat: Omelette med stuvning och sallad

LÖRDAG

Lunch: Järpar serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Vit chokladmousse och hallonkompott
Kvällsmat: Potatissallad och korv

SÖNDAG

Lunch: Fetaostfylld kycklinglårfilé serveras med soltorkad tomatsås och potatis
Dessert: Gino och vaniljglass
Kvällsmat: Tacopaj

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 25

MÅNDAG

Lunch: Köttkorv serveras med pepparrotsås och potatis
Dessert: Kall nyponsoppa med kardemummagrädde
Kvällsmat: Risgrynspudding med saftsås

TISDAG

Lunch: Stekt fläsk med löksås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Omelette med champinjonsås och potatis

ONSDAG

Lunch: Stekt fisk med rödbetssås och potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Pytt i panna och ägg

TORSDAG

Lunch: Hemlagad ängamatsoppa och ostsmörgås
Dessert: Ananaspaj
Kvällsmat: Kökets val

MIDSOMMARAFTON

Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och färskpotatis
Dessert: Jordgubbar och grädde
Kvällsmat: Smörgåstårta

MIDSOMMARDAGEN

Lunch: Kassler serveras med krämig potatisgratäng
Dessert: Glass serveras med hallonsås
Kvällsmat: Fransk potatissallad serveras med stekt kyckling

SÖNDAG

Lunch: Inkokt lax serveras med sauce verte och potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmat: Crepes med räkstuvning

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 26

MÅNDAG

Lunch: Stuvad potatis och isterband
Dessert: Äppelkräm med mjölk
Kvällsmat: Ugnspannkaka med lingon

TISDAG

Lunch: Citrus och persiljebakad fisk serveras med kall sås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Blodpudding serveras med stekt potatis och lingon

ONSDAG

Lunch: Dillköttsgryta serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Klassisk fruktkräm och smörgås med matigt pålägg

TORSDAG

Lunch: Cowboysoppa och ostsmörgås
Dessert: Katrinplommonkaka
Kvällsmat: Halv special med bröd, potatismos och rostad lök

FREDAG

Lunch: Stekt sillflundra serveras med potatismos och lingon
Dessert: Ugnstekta äpplen serveras med kesella
Kvällsmat: Västkustsoppa

LÖRDAG

Lunch: Plommonfärs serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Mangoparfait
Kvällsmat: Ostkaka serveras med sylt och grädde

SÖNDAG

Lunch: Champinjongratinerad kassler serveras med potatis
Dessert: Päronpaj
Kvällsmat: Omelette med tillbehör

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 27

MÅNDAG

Lunch: Ostgratinerad falukorv med tomat- och lök serveras med potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Mannagrynspudding med sylt och grädde

TISDAG

Lunch: Mandelfisk serveras med apelsinsås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Hemlagad blomkålssoppa och kuvertbröd

ONSDAG

Lunch: Gräddstuvad kycklinglever serveras med potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Skinkfrestelse

TORSDAG

Lunch: Grönsaksoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Potatisbullar med bacon och lingon

FREDAG

Lunch: Stekt sillflundra med potatismos och lingon
Dessert: Ugnstekta äpplen serveras med kesella
Kvällsmat: Västkustsoppa

LÖRDAG

Lunch: Plommonfärs serveras med gräddsås och kokt potatis
Dessert: Glass med hallonsås
Kvällsmat: Frödinge ostkaka med sylt och grädde

SÖNDAG

Lunch: Champinjon-gratinerad kassler serveras med potatisgratäng
Dessert: Päronpaj
Kvällsmat: Omelette med tillbehör

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 28

MÅNDAG

Lunch: Köttkorv serveras med senapssås och potatis
Dessert: Äppelmos och mjölk
Kvällsmat: Yoghurt och smörgås med matigt pålägg

TISDAG

Lunch: Krämig dillfisk serveras med potatismos
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Spenatlåda med skinka

ONSDAG

Lunch: Biff stroganoff serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Kycklingpytt serveras med en kall sås

TORSDAG

Lunch: Grön ärtpurésoppa med en créme fraichesklick och ostsmörgås
Dessert: Prinsessbakelse
Kvällsmat: Stekt falukorv med stekt potatis och stuvad spenat

FREDAG

Lunch: Köttbullar serveras med gräddsås, potatis och lingon
Dessert: Fjällkräm och mjölk
Kvällsmat: Räksmörgås

LÖRDAG

Lunch: Stekt fisk serveras med remouladsås och potatis
Dessert: Kesogrädde och bärsås
Kvällsmat: Falsk kalvdans serveras med sylt och grädde

SÖNDAG

Lunch: Kassler med champinjonsås och potatis
Dessert: Créme fraichetårta
Kvällsmat: Laxröra med småpotatis och sallad

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 29

MÅNDAG

Lunch: Ostgratinerad falukorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelsoppa
Kvällsmat: Minestronesoppa och ostsmörgås

TISDAG

Lunch: Fiskgratäng med senap- och dragon serveras med potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Broccoligratäng med skinka

ONSDAG

Lunch: Sötsur kycklinggryta serveras med havreris
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Varma mackor

TORSDAG

Lunch: Högsbosoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Wienerkorv serveras med potatismos och gurkmajonnäs

FREDAG

Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och potatis
Dessert: Jordgubbar och vispad grädde
Kvällsmat: Ost och potatisomelette

LÖRDAG

Lunch: Ugnsfärs á la Lindström serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Gubbröra och kulpotatis

SÖNDAG

Lunch: Skinkstek serveras med vinbärssås, potatis och äppelmos
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Kesokaka och sylt

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 30

MÅNDAG

Lunch: Fylld lunchkorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelkompott och mjölk
Kvällsmat: Pastasallad med tonfisk och kapris, ägghalva

TISDAG

Lunch: Stekt makrill serveras med stuvad spenat och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Raggmunk och stekt fläsk

ONSDAG

Lunch: Kålpudding serveras med brunsås, potatis och lingon
Dessert: Bärsoppa
Kvällsmat: Hemkokt äppelkräm och mjölk, smörgås med matigt pålägg

TORSDAG

Lunch: Spenatsoppa och ägghalva, ostsmörgås
Dessert: Blåbärskaka och vispad grädde
Kvällsmat: Kalvsylta, rödbetssallad och potatis

FREDAG

Lunch: Stekt fisk serveras med kall sås och potatismos
Dessert : Rabarberkräm och mjölk
Kvällsmat: Omelette med stuvning och sallad

LÖRDAG

Lunch: Järpar serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Vit chokladmousse och hallonkompott
Kvällsmat: Korv och potatissallad

SÖNDAG

Lunch: Fetaostfylld kycklinglårfilé serveras med soltorkad tomatsås och potatis
Dessert: Gino och vaniljglass
Kvällsmat: Tacopaj

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 31

MÅNDAG

Lunch: Köttkorv serveras med pepparrotsås och potatis
Dessert: Kall nyponsoppa och kardemummagrädde
Kvällsmat: Risgrynspudding och saftsås

TISDAG

Lunch: Stekt fläsk serveras med löksås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Omelett med champinjonstuvning och sallad

ONSDAG

Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Pytt i panna och ägg

TORSDAG

Lunch: Ängamatsoppa och ostsmörgås
Dessert: Ananaspaj
Kvällsmat: Tomatströmming och potatismos

FREDAG

Lunch: Köttfärslimpa serveras med champinjonsås och potatis
Dessert: Glass med chokladsås och rån
Kvällsmat: Kökets val

LÖRDAG

Lunch: Stekt fisk serveras med rödbetssås och potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmat: Fransk potatissallad och stekt kyckling

SÖNDAG

Lunch: Kotlettrad serveras med grönpepparsås och potatis
Dessert: Bärkaka
Kvällsmat: Crepes med räkstuvning

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag servers kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 32

MÅNDAG

Lunch: Stuvad potatis serveras med isterband
Dessert: Äppelkräm med mjölk
Kvällsmat: Ugnspannkaka med lingon

TISDAG

Lunch: Citrus- och persiljebakad fisk med kall sås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Blodpudding med stekt potatis och lingon

ONSDAG

Lunch: Dillköttsgryta serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Klassisk fruktkräm och smörgås med matigt pålägg

TORSDAG

Lunch: Cowboysoppa och ostsmörgås
Dessert: Katrinplommonkaka
Kvällsmat: Halv special med bröd, potatismos och rostad lök

FREDAG

Lunch: Stekt sillflundra serveras med potatismos och lingon
Dessert: Ugnstekta äpplen med kesella
Kvällsmat: Västkustsoppa och smörgås

LÖRDAG

Lunch: Plommonfärs serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Mangoparfait
Kvällsmat: Ostkaka med sylt och grädde

SÖNDAG

Lunch: Champinjongratinerad kassler serveras med potatis
Dessert: Päronpaj
Kvällsmat: Omelette med tillbehör

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 33

MÅNDAG

Lunch: Ostgratinerad falukorv med tomat- och lök serveras med potatismos
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmat: Mannagrynspudding med sylt och grädde

TISDAG

Lunch: Mandelfisk med apelsinsås och potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Hemlagad blomkålssoppa och kuvertbröd

ONSDAG

Lunch: Gräddstuvad kycklinglever serveras med potatis
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Skinkfrestelse

TORSDAG

Lunch: Grönsaksoppa serveras med ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Potatisbullar med bacon och lingon

FREDAG

Lunch: Matjesill, gräddfil och potatis
Dessert: Glass med chokladsås och rån
Kvällsmat: Kaviarfrestelse med ägghalva

LÖRDAG

Lunch: Persiljejärpar serveras med sås och potatis
Dessert: Äpple- och päronparfait
Kvällsmat: Broccolipaj med kall sås

SÖNDAG

Lunch: Kyckling serveras med äppelcidersås och potatis
Dessert: Inkokta körsbär serveras med grädde
Kvällsmat: Potatissallad och rökt skinka

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 34

MÅNDAG

Lunch: Köttkorv med senapssås och potatis
Dessert: Äppelmos med mjölk
Kvällsmat: Yoggi och smörgås med matigt pålägg

TISDAG Köttbullens dag

Lunch: Köttbullar med gräddsås, potatis och lingon
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Spenatlåda med skinka

ONSDAG

Lunch: Biff stroganoff serveras med potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmat: Kycklingpytt med kall sås

TORSDAG

Lunch: Grön ärtpurésoppa med cremé fraicheklick och ostsmörgås
Dessert: Pannkakor med sylt
Kvällsmat: Falukorv med stekt potatis och stuvad spenat

FREDAG

Lunch: Vegetarisk Bolognese och pasta
Dessert: Fjällkräm
Kvällsmat: Räksmörgås

LÖRDAG

Lunch: Stekt fisk med remouladsås och potatis
Dessert: Kesogrädde med bärsås
Kvällsmat: Falsk kalvdans med sylt och grädde

SÖNDAG

Lunch: Kassler med champinjonsås och potatis
Dessert: Cremé fraiche-tårta
Kvällsmat: Laxröra med småpotatis och sallad

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Vecka 35

MÅNDAG

Lunch: Ostgratinerad falukorv serveras med potatismos
Dessert: Äppelsoppa
Kvällsmat: Minestronesoppa och smörgås

TISDAG

Lunch: Fiskgratäng med senap- och dragon serveras med potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Broccoligratäng med skinka

ONSDAG

Lunch: Sötsur kycklinggryta serveras med havreris
Dessert:
Bärkräm och mjölk                                                                                                                                                                               Kvällsmat: Varma mackor

TORSDAG

Lunch: Högsbosoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Wienerkorv med potatismos och gurkmajonnäs

FREDAG

Lunch: Kokt fisk med dill- och kaviarsås och potatis
Dessert: Glass med hallonsås
Kvällsmat: Ost och potatisomelette

LÖRDAG

Lunch: Ugnsfärs á la Lindström med gräddsås och potatis
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Gubbröra och kulpotatis

SÖNDAG

Lunch: Skinkstek med vinbärssås, potatis och äppelmos
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Kesokaka med sylt

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Om vår mat

Näringsrik och klimatanpassad mat

Maten lagas från grunden
Vi undviker halvfabrikat och tillsatser för näringsrik och mer smakrik mat. 90 procent av personalen är kockutbildade.

Maten lagas där den äts
Alla våra äldreboenden har tillagningskök där maten lagas på plats. Kockarna arbetar nära sina gäster och får därför direkt återkoppling.

Vi är snälla mot miljön
34 procent av alla våra råvaror är ekologiska och maten är i stor utsträckning säsongsanpassad och svensk. Kött, kyckling och mejeriprodukter kommer från svenska gårdar och vår fisk är fångad med hållbara metoder. Eftersom ris är en råvara med stor miljöpåverkan har vi valt att servera det mer sällan. Istället serverar vi bulgur, matvete, potatis och pasta – varor som är mer miljövänliga och finns i svenskproducerade alternativ.

Vi ger möjlighet att påverka
Representanter från de boende ger sina synpunkter via matråd där förslag och tips på förbättringar och önskemål om favoriträtter kan fångas upp. I samband med högtider som påsk, jul och midsommar serveras traditionsenliga rätter.

Vi skapar plats för samvaro
Måltiden är en lugn och trygg stund som främjar social samvaro.

Våra anpassningar av matsedeln följer Livsmedelsverkets rekommendationer och nordiska näringsrekommendationer.

Vi jobbar hela tiden med att utveckla matsedlarna och våra maträtter. Det gör vi i samarbete med våra matgäster. Har ni synpunkter på maten är ni välkomna att höra av er med både beröm och förbättringsförslag. kost@ulricehamn.se

NATIONALDAGEN

Lunch: Smörgåsbord
Dessert: Rulltårtsbakelse
Kvällsmat: Räksmörgås

TISDAG

Lunch: Fiskgratäng med senap- och dragon serveras med potatis
Dessert: Färsk frukt
Kvällsmat: Broccoligratäng med skinka

ONSDAG

Lunch: Sötsur kycklinggryta serveras med havreris
Dessert: Bärkräm och mjölk
Kvällsmat: Varma mackor

TORSDAG

Lunch: Högsbosoppa och ostsmörgås
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Wienerkorv serveras med potatismos och gurkmajonnäs

FREDAG

Lunch: Matjesill serveras med gräddfil och potatis
Dessert: Glass med chokladsås

Kvällsmat: Ost och potatisomelette

LÖRDAG

Lunch: Ugnsfärs á la Lindström serveras med gräddsås och potatis
Dessert: Chokladpudding
Kvällsmat: Gubbröra serveras med småpotatis

SÖNDAG

Lunch: Skinkstek serveras med vinbärssås, potatis och äppelmos
Dessert: Vaniljparfait
Kvällsmat: Kesokaka och sylt

Alternativ rätt erbjuds måndag -fredag
Varje dag serveras kokta grönsaker och sallad/råkost

Publicerat av Ulricehamns kommun den 30 april 2015, senast ändrad den 13 juni 2022 av Marie Winblad von Walter

Hjälpte informationen på denna sida dig?