Temavecka psykisk hälsa

Under perioden 6 till 12 mars anordnar Ulricehamns kommun en temavecka för att uppmärksamma ämnet psykisk hälsa.

Temavecka psykisk hälsa

Inför temavecka psykisk hälsa 2023

Närvårdssamverkan har beslutat att det ska anordnas en temavecka för psykisk hälsa vecka 10, 2023. Under temaveckan som äger rum den 6 till 12 mars ska vi erbjuda föreläsningar och aktiviteter till kommunens invånare, med syfte att främja psykisk hälsa samt motverka risker för psykisk ohälsa.

Här får du och din verksamhet möjlighet att fundera över behov och planera in aktiviteter som uppmärksammar ämnet. Detta kan med fördel göras i samverkan. Exempel på aktiviteter kan vara föreläsningar av personer med egna erfarenheter, diagnosträffar i samarbete mellan vårdcentral och anhörigstöd, information om beroende i samarbete mellan kommun och sjukvård, minimässor, öppna hus, föreläsningar om suicidprevention, workshops med hälsofrämjande aktiviteter, författarkvällar eller aktiviteter som kan ske i samarbete med föreningar, kyrkor eller studieförbund. Listan kan göras lång!

Vill du bidra med en aktivitet?

Vill du och din verksamhet medverka under temaveckan för psykisk hälsa? Hör av dig med förslag på aktivitet till Maria Hagiwara senast den 31 januari 2023, men gärna tidigare!

Inbjudan att delta med aktivitet 2023 (pdf)

Kontakt

Maria Hagiwara, anhörigkonsulent
0321-59 67 68
maria.hagiwara@ulricehamn.se

Publicerat av Anette Westerlund den 14 januari 2021, senast ändrad den 6 september 2022 av Maria Hagiwara

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?