Utställningar

Ulricehamns kommun visar under året flera konstutställningar med målningar, foto, och hantverk. Utställningslokalen finns i rådhuset på Stora torget. För aktuella öppettider, se evenemangskalendern där du hittar både våra egna utställningar och andra utställningar som pågår i kommunen.

Aktuella utställningar

Förälskat par i pool bland flytande däck

© Lars Tunbjörk

LANDET UTOM SIG – Bilder från Sverige – foton av Lars Tunbjörk

13 augusti – 4 september 2022 i Ulricehamns rådhus
Vernissage 13 augusti, kl 11 -15

Öppet onsdagar och torsdagar kl 14-17
Lördagar och söndagar kl 11-15
Vill du se utställningen på en annan tid var god kontakta: 0766-435175

Foto – Lars Tunbjörk

Lars Tunbjörk (1956–2015) är en av Sveriges mest kända fotografer. Han växte upp i Borås och inledde sin karriär som pressfotograf på Borås Tidning. Med sin speciella fototeknik och sin skarpa blick har Lars Tunbjörk blivit en uttolkare av svenskarnas vardagsliv och folkhemmet Sveriges sammanbrott under det sena 1900-talet. Tunbjörk är historieberättaren vars underfundiga bildvärld speglar den lilla människans behov och utsatthet i en globaliserad värld.

Utställningen är producerad av Borås Konstmuseum och Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen och visas i samarbete med Lars Tunbjörks stiftelse.

  • Robin Alfengård föreläser om Tunbjörks bakgrund och tar avstamp i några av hans mest uppskattade och populära fotoserier,  24 augusti kl 18, Ulricehamns bibliotek.
  • Lär dig fota som Lars Tunbjörk – fotografen Jerker Andersson föreläser och håller i en fotoworkshop, 1 september kl 18, Ulricehamns bibliotek

Publicerat av Ulricehamns kommun den 20 januari 2015, senast ändrad den 30 juni 2022 av Sofia Carlenberg

Hjälpte informationen på denna sida dig?