Kommunjobbet överraskade Hans 

-Jag trodde att man jobbade i kommunen för att det inte fanns något annat. Jag hade fel, säger Hans Torsborn, arbetsledare på park och skog i Ulricehamns kommun.

man i svart t-shirt

När Hans Torsborn sålde sitt företag efter 17 år som egen började han se sig om efter alternativ. Då blev ett vikariat ledigt på kommunens park och skog, som han sökte och fick.
– Det första jag fick höra var att jag skulle lugna ner mig, säger han och skrattar.

Anledningen var arbetets art. Park och skogs skogslag och servicelag består av personer som har stått eller står långt från arbetsmarknaden på olika vis. Att arbeta i något av lagen är ett slags sätt att rehabiliteras, utvecklas och ta små kliv mot ordinarie arbetsmarknad igen.
– Mina medarbetare ska ta det lugnt och det viktiga är inte vad de gör, utan mer att de gör det vi har planerat, säger Hans.

Det var en stor omställning för Hans, från att sälja saker från det egna företaget, till att ta en mer socialt inriktad roll där jobbet innebär att stötta och peppa andra medmänniskor.
– Jag trivs med detta. Mina grupper jobbar med att städa toaletter, röja i skog med mera. Arbetet sker på deras villkor och det är jätteroligt – ibland jättefrustrerande tidvis. Det blir många goa skratt.

Hans fru säger att han blivit lugnare som person och mindre dömande. Han är alltid medveten om att det kan finnas saker hos en person man inte känner till.
– Mina medarbetare är helt underbara. Det är en stor seger när någon går vidare till vanligt jobb. Det är visserligen alltid tufft att ta emot nya personer i vår verksamhet. Vi står varandra nära och är en tajt grupp, då gäller det att passa in.

De nära relationerna med medarbetarna och skratten gör att Hans gillar sitt jobb. Han gläds när medarbetarna kommer till jobbet varje dag, när de mår bra och gör ungefär som de bestämt.

Hans Torsborn är en av våra fantastiska medarbetare, en riktigt kommunskatt, som går till jobbet fem dagar i veckan för att hjälpa och utveckla andra samtidigt som han planerar deras uppdrag utifrån att göra Ulricehamns kommun till en bättre plats. Vi är så tacksamma för att du finns och det arbete du gör – du är en av våra glittrande kommunskatter.

#tillsammansutvecklarvivarandra #tillsammansmotframtiden #kommunskatterna

Publicerat av Anette Westerlund den 20 juni 2024, senast ändrad den 19 juni 2024

Kontakt