Bygglov och anmälan

Ska du bygga nytt, bygga till eller bygga om? De flesta typer av byggprojekt kräver bygglov eller anmälan vilket i sin tur kräver en hel del förberedelser och underlag i form av kartor och ritningar. Följ länkarna för information om vad som krävs för olika typer av byggprojekt, se exempel på ritningar och vad som gäller om byggnaden ligger inom eller utanför detaljplanerat område.

Kontakta bygglovshandläggare inför ditt byggprojekt

Har du ett byggprojekt på gång och vill träffa en handläggare? Du kan boka tid för ett möte eller be en handläggare ringa upp dig via vår e-tjänst.

Ställ en fråga till bygg
Boka möte med bygg

Förenklad delgivning

Vid delgivning av beslut kan vi komma att använda förenklad delgivning. Vid förenklad delgivning behöver du som mottagare inte skicka in något bevis på att du tagit emot beslutet eller handlingen. Du anses ha tagit emot ett beslut eller en handling oavsett om du har läst informationen eller inte. 

I den handling eller beslut vi skickat står det alltid hur du delges och om du behöver göra något. 

Förenklad delgivning innebär att vi skickar två brev 

  1. Det första brevet innehåller den information vi vill att du ska ta del av, till exempel ett beslut. 
  2. Det andra brevet berättar för dig att vi har skickat ett beslut, så att du kan kontrollera att du fått det. Brev nummer två skickas första vardagen efter att brev nummer ett skickats. 

Om beslutet skickas med elektronisk post får man inte något kontrollmeddelande. 

Det är viktigt att du hör av dig till oss så fort du kan om du bara skulle få det andra brevet. Vi skickar till din senast kända adress. Det kan också vara din e-postadress om du lämnat den till oss i ärendet. Om breven kommer i retur skickar vi handlingarna till adressen där du är folkbokförd, om vi inte redan använt den. 

Adress

E-post: bygg@ulricehamn.se

Telefontid:
Mån och ons kl. 9.30-11.00
Inställd v. 27-32.

Öppet hus:
Torsdagar 13:00-15:00
Inställt v. 25-32.

Hjälpte informationen på denna sida dig?