Bli språkvän/fadder för nyanlända

Vill du vara med och ge nyanlända en bra start i Sverige? Då kan du bli språkvän/fadder! Många som är nya i landet saknar kontakter med svensktalande personer och familjer. Genom att bli språkvän/fadder får du möjligheten att ge en nyanländ i Ulricehamns kommun en bra start i sitt nya hemland, samtidigt som du lär känna en ny kultur. Att få en språkvän möjliggör kontakten med svenskar och det svenska samhället.

Vem som kan bli en språkvän/fadder

Alla som är vuxna, från 18 år och uppåt som vill träffa nya människor kan vara språkvän. Tillsammans bestämmer ni hur ofta ni vill ses och vad ni vill göra. All kontakt är frivillig och sker på fritiden. Du får ingen ekonomisk ersättning för uppdraget.

Det krävs inga förkunskaper för att bli fadder men du ska ha levt i Sverige en längre period och kunna det svenska språket. Du kan anmäla dig själv, eller tillsammans med en vän – eller varför inte ett kompisgäng eller hela familjen! Ni bestämmer själva vad ni vill göra, till exempel fika, gå på sportevenemang, laga mat tillsammans eller göra något annat som ni tycker är intressant och roligt på fritiden.

Ansök om att bli fadder (pdf)

Publicerat av Ulricehamns kommun den 4 september 2015, senast ändrad den 4 april 2022 av Elin Ohlsson

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?