Tomter för enbostadshus

Tomterna i centrala Ulricehamn tenderar till att säljas snabbt. Det finns flera kommunala tomter runt om i kransorterna.

Kommunens alla lediga tomter

Det finns ingen kommunal tomtkö. Villatomterna säljs genom fastighetsmäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling. Ett urval av kommunens lediga tomter marknadsförs på Hemnet. För att se samtliga tomter och mer information om en specifik tomt kan du trycka på länken nedan.

Hemnet

Kommunens lediga tomter för enbostadshus

Länsförsäkringar fastighetsförmedling

Så här går ett tomtköp till

Den som köper en  tomt av Ulricehamns kommun betalar en handpenning då avtalet tecknas. Från tillträdesdagen har köparen sedan åtta månader på sig att få ett beviljat bygglov på fastigheten. Efter 18 månader från tillträdesdagen ska köparen ha påbörjat byggnationen. Med påbörjat menas att bostadshusets klimatskal ska vara färdigställt. Klimatskal innebär färdigställda ytterväggar, tak, bottenplatta/torpargrund, fönster och dörrar. När dessa kriterier är uppfyllda, betalas resterande del av tomtavgiften. Därefter skrivs ett köpebrev och köparen söker då lagfart hos Lantmäteriet. Om inte bygglov är beviljat efter åtta månader eller om arbetet inte är påbörjat inom 18 månader återgår köpet till kommunen och handpenningen går förlorad.

Markreserv

Ulricehamns kommun har förutom ett antal säljbara bostadstomter även en markreserv för ytterligare bostäder i kransorterna. Kommunen kan vid stor efterfråga besluta att omvandla markreserven till säljbara bostadstomter genom bl.a. avstyckning och utbyggnad av gata.

Publicerat av Ulricehamns kommun den 21 januari 2015, senast ändrad den 24 april 2024 av Elin Ohlsson

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?