Lediga enbostadstomter

Här hittar du som företagare lediga tomter för enbostadshus i kommunen.

Lediga tomter i kommunen

Alla lediga tomter i Ulricehamns kommun finns tillgängliga på kommunens karta . Lediga tomter märks med en grön ring. Tryck på den gröna ringen för att få mer specifik information om varje tomt (areal, pris, planbestämmelser).

Ulricehamns kommuns karta över lediga tomter

Så säljs tomterna

Vi har ingen kommunal tomtkö. Villatomterna säljs genom fastighetsmäklare hos Svensk Fastighetsförmedling. På Hemnets webbplats hittar du kommunala tomter.

Svensk Fastighetsförmedling
Hemnet

Så här går ett tomtköp till

Den som köper en  tomt av Ulricehamns kommun betalar en handpenning då avtalet tecknas. Från tillträdesdagen har köparen sedan åtta månader på sig att få ett beviljat bygglov på fastigheten. Efter 18 månader från tillträdesdagen ska köparen ha påbörjat byggnationen. Med påbörjat menas att bostadshusets ytterväggar, tak, bottenplatta/torpargrund, fönster och dörrar ska vara färdigställt.  Då betalas resterande del av tomtavgiften och då skrivs också tomten över på köparen. Om inte bygglov är beviljat efter åtta månader eller om arbetet inte är påbörjat inom 18 månader, återgår köpet till kommunen och handpenningen går förlorad.

Markreserv

Ulricehamns kommun har förutom ett antal säljbara bostadstomter även en markreserv för ytterligare bostäder i kransorterna. Kommunen kan vid stor efterfråga besluta att omvandla markreserven till säljbara bostadstomter genom bland annat avstyckning och utbyggnad av gata.

Publicerat av Kajsa Leidek den 11 september 2019, senast ändrad den 15 september 2022 av Sabina Eskil

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?