Idrottsprofil

Idrottsprofil på Tingsholmsgymnasiet är profilen för dig som vill satsa på din idrott.

Miljön i Ulricehamn är som gjord för träning. I anslutning till skolan har vi multianläggningen Lassalyckan med fotbollsplaner och hall, ishall för hockey och konståkning,  leder för löpning, trail, MTB, wakeboard, padel, gym samt spårsystem och stadion för längdskidåkning. I direkt närhet finns också en sim- och sporthall och tennishall.  Ulricehamn är en perfekt plats för skolans idrottsprofil! I kommunen finns ett brett utbud av aktiva föreningar inom de flesta idrotter. Idrottsprofilen kan du kombinera med alla program.

Lokal idrottsprofil, LIU

Vår lokala idrottsutbildning gör att du kan fördjupa dig inom din idrott som en del i din gymnasieutbildning. Vi har två varianter, beroende på idrott. Alla profiler startar direkt i årskurs 1 och läses under tre år.
LIU omfattar 400 poäng där all träning och teori ligger dagtid på schemat. LIU läser du som väljer fotboll eller hockey. De teoretiska delarna innefattar olika träningsmetoder, närings- och kostkunskap, anatomi och fysiologi med mera. LIU ger en utökning av studieplanen med 200 poäng.
LIU Special omfattar 200 poäng. LIU Special är anpassad för alla idrotter och du anger vad du utövar och vilken klubb du tillhör. Idrottsteori och idrottsgemensamma praktiska delar genomförs på ordinarie skoltid och ligger i schemat. Vissa praktiska moment genomförs på ordinarie träning i din förenings regi. Kursernas lärare har kontinuerlig kontakt med din tränare under de tre åren.  De teoretiska delarna innefattar olika träningsmetoder, närings- och kostkunskap, anatomi och fysiologi med mera. Bra att veta är att det i åk 3 finns möjlighet att läsa valfri kurs på 100 poäng som individuellt val, som då blir en utökad kurs, vilket bara är möjligt med LIU Special.

Om du bor utanför Ulricehamns kommun, men vill läsa på Tingsholmsgymnasiet, kan vi hjälpa till med busskort eller med stöd för ökade boendekostnader/inackorderingstillägg. I första hand är det hemkommunen som betalar. Hör av dig till oss så berättar vi mer om reglerna för detta.

Ansökan

I ansökan till gymnasiet (på gymnasievalsjuharad.se) anger du att du söker idrottsprofil. Sedan behöver du också ange vilken idrott du söker till och kontaktuppgifter till tränare och förening. Det gör du här nedanför i ansökningsformuläret.

Mer information

Mats Bogren, bitr rektor
E-post: mats.bogren@ulricehamn.se

Urban Svensson, LIU Fotboll
E-post: urban.svensson@ulricehamn.se

Tomas Wiberg, LIU Hockey
E-post: tomas.wiberg@ulricehamn.se

Martin Hokka, LIU Special
E-post: martin.hokka@ulricehamn.se

 

 

Publicerat av Ulricehamns kommun den 25 februari 2015, senast ändrad den 26 januari 2023 av Mats Bogren

Hjälpte informationen på denna sida dig?