Idrottsprofil

Idrottsprofil på Tingsholmsgymnasiet är profilen för dig som vill satsa på din idrott.

Miljön i Ulricehamn är som gjord för träning. I anslutning till skolan har vi multianläggningen Lassalyckan med fotbollsplaner och hall, ishall för hockey och konståkning,  leder för löpning, trail, MTB, wakeboard, padel, gym samt spårsystem och stadion för längdskidåkning. I direkt närhet finns också en sim- och sporthall och tennishall.  Ulricehamn är en perfekt plats för skolans idrottsprofil! I kommunen finns ett brett utbud av aktiva föreningar inom de flesta idrotter. Idrottsprofilen kan du kombinera med alla program.

Lokal idrottsprofil, LIU

Vår lokala idrottsutbildning gör att du kan fördjupa dig inom din idrott som en del i din gymnasieutbildning. Vi har två varianter, beroende på idrott. Alla profiler startar direkt i årskurs 1 och läses under tre år.
LIU Hockey och LIU Fotboll omfattar 400 poäng där all träning och teori ligger dagtid på schemat. De teoretiska delarna innefattar olika träningsmetoder, närings- och kostkunskap, anatomi och fysiologi med mera. LIU ger en utökning av studieplanen med 200 poäng. Resterade 200 poäng utgör Individuellt val.
Kurser: Idrott och hälsa specialisering 1 och 2, Träningslära 1 och 2.
LIU Special omfattar 200 poäng. LIU Special är anpassad för alla idrotter och när du är antagen anger du vilken idrott som du utövar. Idrottsteori och idrottsgemensamma praktiska delar genomförs på ordinarie skoltid och ligger i schemat. Om du är med i en förening eller träningsgrupp kan vissa praktiska moment genomföras i din ordinarie träning. De teoretiska delarna innefattar olika träningsmetoder, närings- och kostkunskap, anatomi och fysiologi med mera. Bra att veta är att det i åk 3 finns möjlighet att läsa valfri kurs på 100 poäng som individuellt val, som då blir en utökad kurs, vilket bara är möjligt med LIU Special.
Kurser: Träningslära 1 och 2.

Om du bor utanför Ulricehamns kommun, men vill läsa på Tingsholmsgymnasiet, kan vi hjälpa till med busskort eller med stöd för ökade boendekostnader/inackorderingstillägg. I första hand är det hemkommunen som betalar. Hör av dig till oss så berättar vi mer om reglerna för detta.

Ansökan

I ansökan till gymnasiet på gymnasievalsjuharad.se anger du att du söker idrottsprofil. Valet av idrott sker sedan när du är antagen och börjat dina studier hos oss.

Mer information

Mats Bogren, biträdande rektor
E-post: mats.bogren@ulricehamn.se

Urban Svensson, LIU Fotboll
E-post: urban.svensson@ulricehamn.se

Tomas Wiberg, LIU Hockey
E-post: tomas.wiberg@ulricehamn.se

Martin Hokka, LIU Special
E-post: martin.hokka@ulricehamn.se

 

Publicerat av Ulricehamns kommun den 25 februari 2015, senast ändrad den 19 december 2023 av Mats Bogren

Hjälpte informationen på denna sida dig?