Buss on demand

Västtrafik har lanserat en ny tjänst i Ulricehamn. Tjänsten heter Buss on demand och kompletterar den traditionella kollektivtrafiken.

Små bussar som hämtar och lämnar resenärer när och var de vill – så sammanfattar Västtrafik sin nya tjänst som de har valt att testa i Ulricehamn. Testet är ett samarbete mellan Ulricehamns kommun, Västtrafik och Connect buss.

Bussen följer inte en bestämd rutt, utan anpassar sig efter var resenärer behöver stiga på och av. Tjänsten är ett test som pågår till april 2024. Övrig kollektivtrafik med fasta linjer rullar på som vanligt.

Så fungerar tjänsten

Resenären bokar resan i appen Buss on demand. Om resenären behöver köpa en biljett så slussas den vidare till Västtrafik To Go, där biljetten köps. Upphämtningsplatsen är antingen en vanlig hållplats eller en hållplats som bara syns i appen (virtuell). En buss kommer i de flesta fall inom 10–20 minuter. Om fler resenärer ska ungefär samma väg så reser de tillsammans. En rutt beräknas fram beroende på var resenärer ska hämtas och lämnas.

Tider och hållplatser

Det går att resa med Buss on demand i hela Ulricehamns tätortsområde måndag till fredag kl. 7–21 och lördag till söndag kl. 10–21. På vasttrafik.se/bussondemand finns en karta.

Priser

Västtrafiks vanliga biljetter, som till exempel periodbiljetter och seniorkort, gäller och det är samma pris som för en enkelresa med den ordinarie kollektivtrafiken.

Information om buss on demand hos Västtrafik

Frågor?

Kundservice hos Västtrafik

Varför körs bussen bara i Ulricehamns tätort?

Västtrafik vill testa om Buss on demand är en bra lösning för tätortstrafik i mindre tätorter.

Vem ska jag kontakta om jag har frågor?

Om du har några frågor går det bra att vända sig till Västtrafiks kundservice.

Kundservice hos Västtrafik

Västtrafik vill testa om Buss on demand är en bra lösning för tätortstrafik i mindre tätorter.

Publicerat av Ellen Haglund den 27 september 2023, senast ändrad den 27 september 2023

Hjälpte informationen på denna sida dig?