NIU Längdskidor

Tingsholmsgymnasiet är godkänt som Nationell idrottsutbildning av Svenska skidförbundet. Vi har haft skidgymnasium sedan början av 80-talet och Ulricehamn har fostrat många skidåkare genom åren. Erfarenhet, kunskap och engagemang sitter i väggarna på Tingsholmsgymnasiet.

Två längdskidåkare åker skidor utomhus.

Boende

Eleverna bor i egna lägenheter som är i direkt anslutning till skolan. Detta får eleverna hjälp att ordna tillsammans med vår kurator och det kommunala bostadsbolaget Stubo. Inackorderingsbidrag ansöks via hemkommunen, vid avslag finansierar Ulricehamns kommun detta. Skidgymnasiets elever serveras utöver skollunch också middag fyra dagar i veckan för att orka med både skola och träning.

Lokaler

Skidgymnasiet har nya fräscha lokaler där eleverna har en egen plats för att förvara sitt material men även utrymme för att se teknikfilm från dagens pass, träffa tränarna och de andra skidkompisarna. Skolan har egen vallalokal vid skidspåren på Lassalyckan. Där vallar vi inför varje träning och eleverna har åtkomst till vallaboden även kvällstid för egen skidvård.

Du läser ditt gymnasieprogram under 4 år, och förutom de kurser som ingår i valt program läser du ämnet specialidrott (700 p).

Kurser

De kurser som ingår i specialidrott är:

  • Idrottsspecialisering 1, 100 poäng
  • Idrottsspecialisering 2, 100 poäng
  • Idrottsspecialisering 3, 100 poäng
  • Tränings- och tävlingslära 1, 100 poäng
  • Tränings- och tävlingslära 2, 100 poäng
  • Tränings- och tävlingslära 3, 100 poäng
  • Idrottsledarskap, 100 poäng

Av dessa 700 poäng ingår 400 poäng i programstrukturer, 300 poäng sker som utökade studier. Du har 4-5 träningspass i veckan på skoltid under fyra år. Tänk på att det inte går att kombinera med studier på bygg- och anläggningsprogrammet som har ett lärlingsupplägg.

Antagningskrav

Du söker idrottsprofil redan till årskurs 1. Valet är allt annat än nybörjarkurser. Du måste vara beredd att satsa hundra procent. När du ansöker ser vi till dina idrottsmässiga prestationer och vitsord från tränare. Till NIU längdskidor ansöker du hos Svenska Skidförbundet senast den 1 december det år du går i nian.

Ansökan

Du gör din ansökan till Nationell idrottsutbildning på webben Ansökan till Nationell idrottsutbildning (skidor)

Besöksdagar

För dig som går i åk 9, välkommen att besöka och träna med oss. Mer info och anmälan HÄR.

Mer information

Linus Davidsson
E-post: linus.davidsson@ulricehamn.se

Ladda hem vår broschyr!

 

Publicerat av Mats Bogren den 3 maj 2021, senast ändrad den 15 september 2021

Hjälpte informationen på denna sida dig?