Vision 2040 – Tillsammans mot framtiden!

Vision 2040 – är vår gemensamma målbild framåt, som inkluderar alla.

Två barn, en pojke och en flicka står med sina cyklar på en av hålvägarna i Timmele. Båda har vita hjälmar och tittar framåt, uppåt. Det är sommar och de är omgivna av grönska

Visionsfilm – Tillsammans mot framtiden, Yotube

Syntolkad visionsfilm  – Tillsammans mot framtiden, Youtube

Vår vision ska visa vägen mot framtiden för alla som bor, lever och verkar i vår kommun. Visionen pekar ut riktningen för vårt gemensamma arbete med att skapa en attraktiv, hållbar och trygg kommun. Den beskriver hur kommunen vill utvecklas och vad vi vill uppnå på lång sikt. Den ska också inspirera och engagera människor att vara med i kommunens utveckling och bidra till dess framgång.

Det är din, min och alla ulricehamnares vision. Både föreningslivets och näringslivets. Förskolebarnens och gymnasieungdomarnas. Ulricehamns kommuns medarbetares och
landsbygdens och tätortens invånares vision. Alla har haft möjlighet att tycka till. För visionen är allas.

Vision Ulricehamn 2040 –  Tillsammans mot framtiden!

Visionen är uppdelad i tre områden, under den gemensamma målbilden Ulricehamns kommun – tillsammans mot framtiden. De tre områdena är: Vi utvecklar varandra, Vi skapar trygghet och nytänkande och Vi njuter av livet. Dessa förklaras under varje rubrik nedan.

​​​​​​​Vi utvecklar varandra

I Ulricehamns kommun bygger vi framtiden tillsammans – för alla. Vi har en skola och välfärd i framkant, och oavsett ålder kan man bo och leva i hela kommunen genom livets alla skeden.

Vi är stolta över vår unika historia samtidigt som vi drivs av att utvecklas hållbart, både för natur och människa. Vi har en stark gemenskap och en kultur av delaktighet. Det är nära till möten mellan människor.

Tillsammans får vi det att hända!

​​​​​​​Vi skapar trygghet och nytänkande

I Ulricehamns kommun finns tryggheten att våga växa – både som människa, företag och förening. Vi främjar entreprenörskap och nyföretagande. Vi utmanar och tänker nytt, vi ger möjligheter för människor och verksamheter att utvecklas och verka i hela kommunen.

Vi brinner för nytänkande och skaparglädje. Här är vi nyfikna och kreativiteten får flöda. Vi är innovativa, stolta och modiga.

​​​​Ulricehamn är kommunen där vi överraskar, till och med oss själva!

​​​​​​​Vi njuter av livet

I Ulricehamns kommun finns allt av livets goda. Här finns livsglädje för alla – oavsett om du drömmer om ett rikt idrotts-, frilufts- eller kulturliv. Ulricehamns kommun är en unik plats att längta till!

I vår kommun finns de öppna landskapen, sjöarna och naturen. Det är en plats för lugn och en hållbar livsstil, för aktiviteter, återhämtning och upplevelser. Samtidigt är det nära till världen för inspiration.

I Ulricehamns kommun är livet bättre!

Arbetet bakom vision 2040

Det är ett gediget arbetet som ligger bakom Vision 2040. Målet har varit att alla i Ulricehamns kommun ska ha haft en möjlighet att direkt eller indirekt tycka till om kommunens riktning framåt.

Med hjälp av ett företag som är experter på visionsarbete har vi under fem månaders tid på olika sätt samlat in kommuninvånarnas åsikter. Det har hållits en mängd workshops, med både näringsliv, föreningsliv, medarbetare i kommunen, barn på förskolan och gymnasieelever. Allmänheten har kunnat lämna sina svar via kommunens webbsida och lämna sina tankar via en lokal på gågatan Och visionsintervjuare har samlat in svar på stan under jul och nyår 2022.

De frågor som ställts har varit:

  • Vad är det bästa med Ulricehamns kommun idag?
  • Vad är din dröm om Ulricehamns kommun 2040?
  • Vilka tre ord symboliserar bäst Ulricehamns kommun 2040?

Ordmoln

Det har gått att följa arbetet via kommunens webb. Utifrån alla svar som kommit in har ordmoln tagits fram med jämna mellanrum.

Dessa kan du se nedan.

Dessutom finns ett bildspel sammansatt av bilder från barnen från förskolorna Stadsskogen och Kvarnlyckan.

 

 

 

Publicerat av Rebecca Berndes den 22 juni 2023, senast ändrad den 22 januari 2024 av Elin Ohlsson

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?