SSF Utvecklingsmiljö Väst

SSF Utvecklingsmiljö Väst (UMV) är en träningsgrupp för aktiva inom längdskidåkning. UMV drivs av Tingsholms IF  med stöd av Svenska Skidförbundet (SSF). Vi har fått förtroendet att starta upp SSF:s första utvecklingsmiljö!

SSF Utvecklingsmiljö Väst riktar sig till aktiva som vill fortsätta sin skidsatsning efter junioråldern i en miljö som kan ta dem mot sin högt satta mål. Vi vill tillsammans med er aktiva skapa en träningsgrupp där vi hjälper och stöttar varandra att utvecklas som skidåkare och människor.

Person som tränar på en skidträningsmaskin

Träningsmiljö

Tingsholmsgymnasiet och Ulricehamn har mycket bra förutsättningar för att bedriva träning på elitnivå inom längdskidor. Vi bedriver vår träning på Lassalyckans friluftsområde där vi springer, cyklar och åker skidor. Det finns gott om bra vägar för rullskidsåkning med bra kupering. I verksamheten finns också två gym och ett rullskidband för träning och tester som ni har tillgång till ”dygnet runt”.

Marcus Wadell är ansvarig tränare för UMV och planerar och genomför träningen tillsammans med er. Det finns också möjlighet till individuella träningar med just det du behöver. Det kan vara individuell teknikuppföljning eller styrning/uppföljning på rullskidbandet.

Med våra bussar tar kan vi ta oss runt i regionen som är en del av SSF Utvecklingsmiljö Väst. Ulricehamn är träningsgruppens bas men det finns många fina träningsmiljöer runt om i regionen som vi gärna använder.

Vårt erbjudande

Ni aktiva som blir antagna att ingå i UMV:s träningsgrupp kommer att erbjudas:

  • Tre gemensamma träningar per vecka.
  • Individuell uppföljning av teknik. Bollplank vid träningsplanering. Tester på rullband mm.
  • Läger, cirka 15 dagar. Två barmarksläger och ett snöläger.
  • Tillgång till fullutrustat gym. Skidanpassat med bland annat stakmaskiner och rullskidband. Vallabod och förvaring av skidor på Lassalyckan bredvid skidspåret.

Arbete/studier

Under utveckling, vi hjälper till med att ordna deltidsarbete. Gällande högskolestudier i kombination med UMV arbetar vi med ett upplägg.

Ansökan

Sista dagen för ansökan är 1 april 2024.

Ansökan till SSF Utvecklingsmiljö Väst

Antagningen sker i form av ett samtal där vi pratar/diskuterar träningsbakgrund, mål och ambition med din längdskidsatsning. Vi ser att ni som ansöker har en tydlig satsning mot hög nationell/internationell nivå inom längdskidor.

Information

Ansvarig tränare är Marcus Wadell, 076-643 64 60.

Information om Utvecklingsmiljö Väst  hos Svenska Skidförbundet
Information om Lassalyckan hos Västsverige
Information om Världscupen hos World Cup Ulricehamn

Bild på ett T, Tingsholmsgymnasiets logotyp

Publicerat av Mats Bogren den 3 maj 2021, senast ändrad den 2 februari 2024

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?