Torghandel

Torghandel och andra aktiviteter som berikar vistelsen på torgen är viktiga för att skapa en naturlig och attraktiv mötesplats i centrum. En flexibel användning av torget ska främjas och kunna användas för torghandel, evenemang, marknader och andra aktiviteter.

Utomhusmiljön ska alltid hållas tillgänglig och framkomlig för alla medborgare, varutransporter och räddningstjänst. Om du vill använda Stora torget finns det vissa regler som måste följas.

Stora torget i Ulricehamns tätort är upplåtet som allmän försäljningsplats för torghandel. För att boka torgplats, se information under fliken ”Bokning” längre ner på sidan.

Frågor om bokning?

Kontakta någon av våra handläggare, se namn till höger. Eller skicka mejl till vår e-post: miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se

Bokning av torgplats

Boka en torghandelsplats via vår e-tjänst

Vill du hellre fylla i din ansökan via en blankett? Mejla miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se så skickar vi över en blankett till dig.

Regler för torghandel

Här nedan hittar du fullständiga regler kring torghandel.

Lokala ordningsföreskrifter för torghandel (pdf)

Avgift för torghandel

För användning av allmän försäljningsplats har kommunen rätt att ta ut en avgift enligt de grunder som har beslutats av kommunfullmäktige. Erlagd avgift för torgplats återbetalas inte.

Taxebilaga 2024 (pdf)
Torghandelstaxa 2024 (pdf)

Information in English

Regulations for market trading (pdf)
Application for market stall (pdf)

Boka en torghandelsplats via vår e-tjänst

Vill du hellre fylla i din ansökan via en blankett? Mejla miljosamhallsbyggnad@ulricehamn.se så skickar vi över en blankett till dig.

Publicerat av Ulricehamns kommun den 9 september 2019, senast ändrad den 11 januari 2024 av Sabina Eskil

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?