Bli volontär

Att vara volontär är lika mycket att ge som att få. Det är det som gör det så roligt! Volontärer i Ulricehamns kommun är personer i skiftande ålder med olika bakgrund som vill hjälpa människor, utan ekonomisk ersättning.

Samtidigt som vi skänker av vår tid får vi så mycket tillbaka. Som volontär i Ulricehamns kommun är du med och skapar nytta och glädje för andra människor i kommunen.

Olika uppdrag

Volontäruppdragen är olika och kan variera från engångsinsatser till uppdrag som pågår regelbundet. Det kan till exempel handla om att hjälpa till i vår gemensamma lokal, göra utflykter, gå på promenader, hembesök, högläsning, baka och mycket annat.

Innan du börjar som volontär görs skriftlig överenskommelse så att uppdraget är klart och tydligt. När du sedan börjar som volontär erbjuds du viss utbildning i vad det innebär att vara volontär. Därtill får du en introduktion för varje nytt uppdrag och ny arbetsplats du kommer till. Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund och respekterar tystnadsplikten.

Anmäl dig som volontär

För dig som behöver stöd från en volontär

Du som är äldre, har någon funktionsnedsättning eller är anhörig som vårdar en närstående och behöver hjälp eller sällskap – välkommen att höra av dig, så förmedlar vi kontakt med volontär.

Projektet senior/junior

Varje höst genomförs projektet junior – senior. Där träffas yngre och äldre över generationsgränserna för att ta del av varandras liv. Är du en nyfiken senior som tycker att det låter spännande? Ta chansen och anmäl ditt intresse!

Vem får du träffa?

Juniorerna går andra året på Tingsholmsgymnasiets samhällsvetenskapliga linje.

Vad krävs av dig?

Du är nyfiken och villig att dela med dig av ditt liv. För att utbytet ska bli så bra som möjligt så matchar vi juniorer och seniorer som har liknande intressen med varandra. Projektet pågår från september till juni, med träffar ungefär en gång i månaden. Allt är kostnadsfritt.

Ta chansen att få en ny vän för livet och ta del av en ung människas liv!

Om du vill anmäla dig

Kontakta Ida Werner på Oasen,
Telefon: 0321-59 56 90
E-post: ida.werner@ulricehamn.se

Du som är äldre, har någon funktionsnedsättning eller är anhörig som vårdar en närstående och behöver hjälp eller sällskap – välkommen att höra av dig, så förmedlar vi kontakt med volontär.

Publicerat av Ulricehamns kommun den 11 februari 2015, senast ändrad den 15 november 2023 av Ellen Haglund

Hjälpte informationen på denna sida dig?