Rådgivning och kontakt

Planerar du att bygga nytt, bygga till eller bygga om? Då kan du behöva söka bygglov eller göra en anmälan.

För att hjälpa dig på vägen har vi bra information här på vår hemsida. Här hittar du också blanketter, e-tjänster och exempelritningar. Självklart finns vi här för dig om du inte hittar svar på dina frågor.

Personlig rådgivning

Om du behöver vägledning eller har någon fråga inför din ansökan eller anmälan är du välkommen att kontakta våra bygglovshandläggare och inspektörer. Rådgivningen kan gälla frågor om bestämmelser i detaljplaner, lov- och anmälningsplikt, vilka handlingar som behövs vid en ansökan eller anmälan, hur bygglovsprocessen går till med mera.

Informationen som du får under ett rådgivningstillfälle baseras på de uppgifter som är kända vid tillfället. Under rådgivningen kan vi inte göra några bedömningar och en ansökan kan bedömas annorlunda om ny information tillkommer.

Det finns flera olika sätt att komma i kontakt med oss. Välj det sätt som passar dig bäst.

Öppet hus på torsdagar

Välkommen in till oss på öppet hus i Stadshuset på Bogesundsgatan 22. Varje helgfri torsdag mellan klockan 13-15 finns våra handläggare på plats för att hjälpa dig med ditt byggprojekt och svara på frågor. Ingen föranmälan krävs.

Genom att träffa oss innan din bygglovsansökan skickas in, kan förhoppningsvis processen gå smidigare och snabbare. Vi avsätter 15 minuter för din rådgivning, behöver du mer tid bokar vi gärna in ett möte med dig.

”Vi vill genom detta forum få möjlighet att i ett tidigt skede av ett byggprojekt komma med tips och råd till de som funderar på att bygga. Även om vi inte kommer kunna ge lov på plats eller göra slutgiltiga bedömningar kring vad som går att genomföra, så tror jag att ju tidigare vi får kontakt, desto bättre möjligheter har vi att hjälpa.” Säger Joanna Miklos-Svan, chef på miljö- och byggenheten.

Öppet hus inställt v. 21-23 och 25

Öppet hur är inställt 23 och 30 maj samt 6 och 20 juni.

Boka rådgivning

E-tjänst Boka möte med bygg

Här kan du boka tid för ett möte med byggfunktionen gällande bygglov, anmälan och förhandsbesked. Du kan välja att boka:

  • Digitalt möte via Teams
  • Fysiskt möte i stadshuset
  • Telefonmöte

För att boka tid behöver du logga in med ditt BankID. När du loggar in hämtar vi även namn, personnummer och adress från folkbokföringen.

Boka möte med bygg

E-tjänst Ställ en fråga till bygg

Fyll i formuläret och skicka in, så återkommer vi till dig. Du behöver inte logga in med BankID för att använda e-tjänsten.

Ställ en fråga till bygg

E-post och telefon

På måndagar och onsdagar, klockan 9.30-11.00, finns handläggare tillgängliga på telefon. Du ringer till växeln och blir kopplad till en ledig handläggare.

Utanför våra telefontider är du välkommen att skicka in en fråga via e-tjänst eller e-post, bygg@ulricehamn.se. Du kan också boka tid för ett telefonmöte.

Beställ arkivhandlingar

Om du vill begära ut ritningar eller andra handlingar från oss kan du mejla till bygg@ulricehamn.se. I ditt mejl ska du ange:

  • Vilken fastighetsbeteckning eller adress du vill ha handlingar för.
  • Vilka handlingar du vill ha skickade till dig.

Det är inte säkert att vi har de handlingar som du efterfrågar.

Publicerat av Ellen Haglund den 31 augusti 2023, senast ändrad den 30 april 2024 av Ida Johansson

Adress

Telefontid:
Måndag och onsdag kl. 9.30-11.00
Tänk på att vid högtider och under sommaren kan tiderna ändras.

Öppet hus:
Torsdagar 13:00-15:00
Inställt v. 21-23 och 25.

Hjälpte informationen på denna sida dig?