Motionspår, skidspår och MTB-spår

På Lassalyckan finns motionsspår för löpning, promenad och mountainbike.

På Lassalyckans friluftsområde, som vanligtvis används som skidspår under vintern, finns fantastiska möjligheter för alla som vill njuta av naturen och röra på sig under den snöfria säsongen. Spåren är populära bland löpare, vandrare, svampplockare och naturälskare. Vad som gör Lassalyckan unikt är att de flesta av de markerade lederna också är lämpliga för mountainbikeåkning. Om du cyklar här är det viktigt att vara uppmärksam och visa hänsyn till andra besökare.

Så, oavsett om du föredrar löpning, vandring eller mountainbike, har Lassalyckan något att erbjuda – ett friluftsområde där alla kan njuta av den vackra naturen!

Motionsspår

3,5 km, röd markering, elljusspår
5 km, gul markering
10 km, grön markering
15 km, elitspår svartvit markering
0-11km, konstsnöspår, vintertid, ingen markering, längd beroende på snötillgång.

Alla spår startar på skidstadion vid UIF-stugan.

Information om spår och leder hos Ulricehamns Turistbyrå
Karta Lassalyckan motionsspår med höjdprofiler (pdf)

Lassalyckan Trail

Naturstig i Kuperad Terräng
Denna natursköna stig tar dig genom smala passager i en kuperad och varierad terräng. Du kommer att kliva över stenar, navigera bland rötter och möta branta avsnitt. Till skillnad från motions- och skidspåren är du hela tiden omgiven av skog, vilket ger en härligare naturupplevelse. Reflexer i orange färg markerar stigen och gör den användbar även i mörker. Längs leden finns skyltar som visar hur du enkelt kan förkorta slingan för att passa alla. Observera att stigen inte är lämplig för cykling.

Så ge dig ut och njut av den vackra naturen längs denna spännande stig!

http://information om trailbanan hos Ulricehamns Turistbyrå
Karta Lassalyckan motionsspår med höjdprofiler (pdf)

Skidspår

Karta Lassalyckan skidspår med höjdprofiler (pdf)

För information om spårkort och snöstatus under vintersäsong:

Längdskidor och skidspår

Spår för mountainbike

MTB-stigar

Lassalyckan är verkligen en pärla för mountainbikeentusiaster! Här hittar du markerade mountainbikeleder med olika svårighetsgrader, teknikstigar, pumptracks och hinderbanor. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren cyklist finns det något för alla. Dessutom är det extra imponerande att Lassalyckan har världscupstatus – ett bevis på områdets kvalitet och attraktivitet för mountainbikeåkare. Så, välkommen till detta friluftsområde där äventyret väntar!
De blå, röda och svarta stigarna är utmärkta med en cykel på skyltarna. Spåren startar nedanför Hotell Lassalyckan. Visa alltid hänsyn om du cyklar i skogen då många vandrar på stigarna i skogen som ibland korsar mtb-stigarna.

Information om Mountainbike hos Ulricehamns Turistbyrå
Karta med Lassalyckans mtb-teknikspår (pdf)

Ridning på motionsspåren

Huvudprincipen är att inte rida på motionsspår, på grund av att det dels finns människor som tycker det är obehagligt att möta hästar på spåren dels så riskerar hästarna att trampa sönder spåren i alla fall vid blöta perioder av året.

Fler spår och leder i kommunen

Spår och leder i Ulricehamns kommun

Publicerat av Elin Ohlsson den 22 november 2017, senast ändrad den 30 maj 2024 av Malin Jonasson

Kontakt

Hjälpte informationen på denna sida dig?