Multibanan på Lassalyckan kan bli årets hållbarhetskliv

Vår multibana på Lassalyckan främjar en hållbar besöksnäring. Det tycker Boråsregionen som utsett vår nyligen invigda multibana till Sjuhärads vinnare av Årets hållbarhetskliv 2024. I dag fick vi ta emot blommor och diplom.

Fem personer på rad som håller i ett diplom och en bukett blommorFrån vänster i bild Gustaf Olsson, Oskar Larsson Kilén, Hans Andersson, Helena Haglund och Wiktor Öberg.

Juryns motivering lyder:
”Genom sitt gedigna arbete med att utveckla arenan sätter sig platsen på kartan igen. Ett initiativ där kommunen och föreningslivet tillsammans investerar målmedvetet. Säsongerna förlängs, fler målgrupper nås och fler sporter omfattas. Genom att anlägga en asfalterad multisportbana kan landslagets och klubbars träningsläger förläggas hit, samtidigt som såväl motionerande invånare som skidgymnasieelever har utmärkta och säkra träningsförhållanden året runt.”

På plats för att ta emot priset var fritidschef Hans Andersson, turistchef Helena Haglund kommunstyrelsens ordförande Wiktor Öberg, kommunchef Gustaf Olsson och klubbchef Oscar Larsson Kilén från Ulricehamns IF.

Årets hållbarhetskliv är en årlig utmärkelse inom besöksnäringen i Västsverige, instiftat av Turistrådet Västsverige. En besöksnäringsverksamhet och ett kommunalt initiativ riktat mot besöksnäringen belönas för sina insatser inom hållbar besöksnäring. Varje delregion i Västra Götaland utser två vinnare som sedan går vidare för att tävla om titeln Årets hållbarhetskliv i Västsverige.

Boråsregionens jury har alltså valt att utse multibanan på Lassalyckan som ett gott exempel på ett hållbart kommunalt initiativ. Näringslivets pris gick till Ulricehamnsföretaget Ski Bike and Hike. Storslam för Ulricehamn, vilket så klart känns extra roligt!

Slutlig vinnare utses på Turistrådsdagen i november. För tre år sedan var det Ulricehamns kommun och satsningen på Lassalyckan som kammade hem detta pris. Nu håller vi tummarna för att även multibanan och Ski Bike Hike går hela vägen.

Boråsregionens jury består av:
EvaLotta Petersson, Projektledare Destination Boråsregionen, Magnus Haggren, Förbundsdirektör Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund och Lisa Belfrag, verksamhetsansvarig Navet Science Centre.

Publicerat av Eva Wallin den 3 juni 2024, senast ändrad den 3 juni 2024