Ja till att flytta näringslivsfrågorna till förvaltningen

Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige fattar beslut om att överföra Näringsliv Ulricehamn AB:s verksamhet till kommunens förvaltning. Det blev beskedet på kommunstyrelsens möte den 5 september.

Ulricehamns kommunvapen, en blå vapensköld med bokstaven "U" och en krona.

− Genom att föra över näringslivsbolagets verksamhet till förvaltningen skapar vi förutsättningar för ett ökat engagemang för näringslivsfrågor – både i kommunstyrelsen och i den kommunala organisationen, säger Wiktor Öberg, kommunstyrelsens ordförande.

Avsikten är att verksamhetsövergången ska ske den 1 januari 2025. Från och med detta datum välkomnas alla bolagets medarbetare över till den kommunala förvaltningsorganisationen – fortsatt med samma ansvarsområden och arbetsuppgifter, men i en annan organisationsform.

– Vi ser fram emot att få nya kollegor som kommer att förstärka vår organisation. Jag har dock full förståelse för den oro som kan finnas inför denna förändring. Tillsammans håller vi nu på att förbereda för att en eventuell övergång ska bli så bra som möjligt för alla berörda personer, säger kommunchef Gustaf Olsson.

Det slutliga beslutet om verksamhetsövergången av Näringsliv Ulricehamn AB tas av kommunfullmäktige den 26 september.

Publicerat av Eva Wallin den 5 september 2024, senast ändrad den 5 september 2024