Hit flyttar stadsbiblioteket tillfälligt

Nu är hyresavtal för tillfällig bibliotekslokal tecknat och stadsbiblioteket i Ulricehamn kommer att flytta sin verksamhet till kvarter Väveriet. Där kommer biblioteket ligga fram tills att Ulricehamns kulturhus står färdigt.

Nu är det klart att stadsbiblioteket får tillfälliga lokaler i kvarter Väveriet som ligger i södra delarna av centrala Ulricehamn. Under tisdagen tecknade Ulricehamns kommun avtal med Hökerum Fastigheter.

-Det känns bra att vi har en lösning för var biblioteket ska ha sin verksamhet tills Ulricehamns kulturhus står färdigt, säger Anna-Lena Johansson, chef för sektor service i Ulricehamns kommun.

Kvarter Väveriet ägs av Hökerum Fastigheter som ser framemot att bibliotekets verksamhet flyttar in

-Vi är väldigt glada över att biblioteket flyttar in i Väveriets lokaler! Det kommer verkligen att tillföra ännu mer liv och energi till området, säger Mattias Wik, affärsutvecklare Hökerum fastigheter.

Under hösten kommer tillfälligt bygglov sökas för att få bedriva biblioteksverksamhet i lokalen. Avtalet med Hökerum fastigheter är villkorat utifrån att kommunen får de lov som behövs.

1 mars 2025 får kommunen tillträde till lokalerna och utgångspunkten är att flytten av bibliotekets innehåll påbörjas då. Det kommer inte bedrivas någon verksamhet i de gamla lokalerna på Badhusgatan 1 efter 31 januari. I samband med flytten kommer biblioteket vara stängt för allmänheten under en period.

-Vi räknar med att vi kommer behöva ha stängt under några veckor, men hur länge är för tidigt att säga, säger Anna-Lena Johansson, chef för sektor service i Ulricehamns kommun.

All personal som är knuten till biblioteket kommer att ha sina arbetsplatser i Väveriets lokaler.

Övrig personal som har kontorsplatser i Nämndhuset kommer även de få nya arbetsplatser, i andra befintliga förvaltningsbyggnader samt Stationshuset i Ulricehamn.

Publicerat av Rebecca Berndes den 22 oktober 2024, senast ändrad den 22 oktober 2024